vineri, 18 iunie 2010

Dacă plecaţi, să nu vă mai întoarceţi!



La cafeaua de dimineaţă, am cugetat eu mult – preţ de trei minute – cam ce-aş putea picta. După o şedinţă fulger cu neuronii mei – supăraţi că i-am chemat la muncă atât de dimineaţă – am hotărât. Eu, că eu sunt şefu’, da? Voi picta o doamnă cu pălărie! Recunosc, am călărit Gugălu preţ de două cafele, în speranţa că voi găsi o pălărie, ceva concret, de la care să pornesc. Nimic. Adică nimic să-mi placă. Supărată, m-am lăsat pe spate în scaun, şi m-am hotărât să-mi mai mobilizez o dată neuronii. N-am avut cu cine să vorbesc; şi ei stăteau tolăniţi, cu cafeluţa sun nas. Le-am spus franc în faţă: măi, ştiu că am făcut multe disponibilizări, ştiu că mulţi dintre voi au murit la datorie, ştiu că o parte dintre voi sunt în concediu şi că în formaţia asta de trei vă este greu să faceţi ceva, dar totuşi, mobilizaţi-vă, la naiba, că sunt alţii care abia aşteaptă să vă ia locul. S-au uitat plictisiţi la mine, cu o faţă de eşti dusă rău, cucoană şi şi-au depus – toţi trei – demisia. Le-am spus doar atât: dacă plecaţi, să nu vă mai întoarceţi!
Mi-am dat seama că sunt pe cont propriu de acum – nu i-am implorat să rămână, că am şi eu mândria mea – şi eram pe punctul de a renunţa, când hop, îngerul meu îmi spune: da’ pălăria ta de ce nu-i bună? Parcă trezită din transă, am sărit, m-am cocoţat pe dulap, am luat pălăria – mi-a plăcut rău de tot când am cumpărat-o, că era esenţa penibilului pentru secolul asta – am suflat-o de praf şi fuga la oglindă. Ei, am şi eu cochetăriile mele o dată pe sezon… Cine era sub pălărie, nu mai conta, aşa că, în final, a ieşit un autoportret cu pălărie roşie. Mi-am întrebat îngerul, după ce am terminat tabloul: ei, ce zici, îţi place? Se uită îngerul la tablou, se uită la mine şi zice: măi, dar e mai frumos portretul decât modelul! Acu, v-aş întreba pe voi, că-mi păreţi cumsecade: nu trebuia oare să-mi concediez şi îngerul?
În speranţa că am fost suficient de coerentă aşa, fără subordonaţi, am şi eu o rugăminte la voi: dacă ştiţi sau auziţi de nişte neuroni şomeri, de bun simţ şi muncitori, trimiteţi-i la mine. Perioadă de probă, salariu -25%. Preferabil să ştie ceva despre pictură.
Respecte!
Pe mâine seară.

Lucrare executata in ulei, pe panza, pe sasiu lemn, dimensiuni 30x40 cm, rama inclusa.


18 comentarii:

  1. Prima reactie a mea: ce seamana cocoana asta cu Misha. Hihi. Si pe urma am citit povestea tabloului. M-am bucurat ca vad bine. Vezi tu Misha? Numai bucurii imi faci tu mie. Sunt asa mandra de tine de parca ai fi copilul meu. Frumusel tablou. Tare frumusel. Si acum parca imi vine sa imi cumpar palarii. Sa astup cuiele din cuier. Si mi-a mai venit o idee. Daca tot nu am o poza cu mine in care rad si musai trebuie sa pun doua puncte cu doua paranteze... Stiu ca te-ai prins, dar nu vreau sa intind coarda. Te mai pup o data. Andrfa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca-ti place autoportretul meu, dar trebuie sa-ti spun ca in tabloul "live", nu am privirea asta rea:) Am inteles, tu vrei un portret! Dar am aflat o veste nu tare fericita pentru mine. Vrei sa ne parasesti?! Hai la o cafea sa-mi dai amanunte si sa-ti fac o schita pentru portret:p Pentru posteritate :D
    Pup Andrfa,
    Misha

    RăspundețiȘtergere
  3. LICITATIE DESCHISA PENTRU TABLOUL "Autoportret" pictura in ulei ,pe panza, 25*30 cm :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Misha!Am intarziat cu postarea!Am musafiri inca de ieri seara,si am cazut ca franta ca de pe front.Iti dai seama ca m-am luptat cu cartofii prajiti si cu multe alte mancaruri pe care le-am pregatit pentru ei.Astazi din nou,gratare si zapaceala,si cand s amerg si eu sa dorm putin,ca simteam ca o sa ucid pe cineva de oboseala,nu am putut;din cauza ca vecinii nostri de vis-a-vis isi construiesc o casa,si au niste muncitori.....ce sa iti spun.Toata saptamana m-au disperat cu un singur cd sau caseta cu aceleasi melodii ,manele amestecate cu batute moldovenesti,altele de un gust indoielnic,ce sa zic,cred ca le-am invatat pe de rost....Oamenii su un trepadus pe acolo,face ture pana la magazin ,sa ii aprovizioneze su bere la 2 litri,din care se fac prastie toti.E senzatie maxima pentru ei iti dai seama nu?Cine mai e ca ei,ceva de genul "hai ba sa le punem muzica la astia sa vaza si ei ce si cum"...urla,striga unii la altii,injura,e superba atmosfera :)))Cica sa te muti afara din oras,sa ai liniste :)))))))))).Asa ca m-am pornit pe ei si am uitat sa spun despre pictura ta.Imi place,mult,e expresiva,daca e autoportret atunci e si mai frumos,tocmai pentru ca uneori eu chiar nu stiu cum arat in realitate :))si nu inteleg cu m tu poti sti.:))Sper ca astazi sa postez pe proaspat,pentru urmatoarea pictura :)

    RăspundețiȘtergere
  5. necunoscutul cunoscut :)19 iunie 2010 la 20:47

    ideea cu licitatia e f buna,dar nu vad pretul de pornire:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Intai am verificat s avad daca sunt doritori :)))
    Asa ca incepem licitatzia!
    100 eu !

    RăspundețiȘtergere
  7. 120 PRIMA STRIGARE !

    RăspundețiȘtergere
  8. Uite ca m-am simtit tare vinovat ca am 'ratat' postarile din ultimele trei zile. Servici (noroc ca este), casa, pisica, nevasta... si uite asa am pierdut sirul zilelor. Noroc ca Misha le consemneaza pe fiecare si-i da cate-o imagine. Una de tinut minte. 17 iunie - autoportret. Si-o licitatie. Nu m-am rabdat. Particip. Si ca sa fie mai diferit, asa ca autoarea, licitatia mea e mai mica decat cea curenta. Ofer 100. Ofer 100 sa-l pastreze. Sa-l tina acolo sau sa-l faca cadou.
    P.S. Place mult 'lucratura' din 18 dar acu nu mai am bani:)

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna gluma:)) 100 ca sa il pastreze sau sa il faca cadou:(

    1.Daca e la 120,nu are cum sa il pastreze:)

    2.De facut cadouri, cred ca e satula.

    Sunt convinsa ca misha are nevoie de orice banut,altfel nu le-ar vinde...

    RăspundețiȘtergere
  10. Initial am crezut ca-i aceeasi persoana, dar acuma vad ca unu-i hanonimus, una-i hanonima:) Nu stiu cine este hanonimus, da ii multumesc mult pentru oferta. Cine-i hanonima, cred c-am dedus. Sotia lui Hanonimus. Ca deh, asa-s nevestele, mai stranse la punga:))
    Pentru linistea amandurora: pot sa-l vad, ca eu am originalul (sic).
    Va pup si va astept oricand pe blogul meu.

    RăspundețiȘtergere
  11. Necunoscutul cunoscut?:) Iti multumesc pentru aprecieri. E a doua zi, si maine se termina licitatia. Nici un ofertant. Altul in afara de tine. Asa cum m-am si asteptat, de altfel. Surpriza a fost doar ca exista cineva care si-l doreste. Multumesc inca o data.
    Sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  12. necunoscutul cunoscut21 iunie 2010 la 12:49

    Unde e talent sunt si aprecieri,deci nu ai pt ce sa imi multumesti:)
    Cu siguranta ar fi fost mai multi ofertanti,dar unii nu au bani,altii nu au ajuns,inca, pe Blog-ul tau.

    Hanonim-ul a oferit de fapt,cat a putut si el :)(si un sfat e o oferta,nu?).De un tablou nu a avut destui bani(am citit,familie mare,remuneratie mica)dar daca tot vorbea de cadouri,ce ar fi sa iti faca el tie cadou (cum a facut pusica),niste uleiuri sau acuarele,pensule sau panza,ca sa ai cu ce picta mai departe?!

    Cumparatori vor fi ,important e sa aiba ce cumpara:))

    Si daca azi se incheie licitatia si raman pana atunci singurul,maine vorbim despre plata si expediere.

    Multa sanatate si inspiratie :)!

    RăspundețiȘtergere
  13. Licitatie incheiata -adjudecat!
    de dl "Necunoscutul cunoscut" :)

    RăspundețiȘtergere
  14. si eu n-am stiut... brava, misule, mi-ai colorat si insorit ziua cu bucatelele tale de imaginatie si optimismul debordant, pe care zau ca l-as cumpara mai degraba decît pînzele... pe care oricum incerc sa le fur sa le bag alaturi de cele mai frumoase pînze din colectia mea de pictori (esti prima cucoana, felicitari!)- evident, wallpapers :)
    tine-o tot asa! katiusha

    RăspundețiȘtergere
  15. Kati, nu esti prima care-mi spune ca-i place cum scriu:) Tot e bine, ca nu mi-a spus nimeni ca nu-i place cum pictez. E o modalitate eleganta de-a ocoli subiectul:) Scoala frantuzeasca?:))
    Pup!!

    RăspundețiȘtergere
  16. nu-ti ajunge lînga cine stai in pinacoteca mea virtuala???
    "http://beta.ro.netlog.com/katiusha64/photos/setid=196091&view=slideshow"
    ai vrut scoala frantuzeasca! :)
    (scoala lui Iliescu, sa ocoleasca subiectul, da eu doar incercam sa fiu subtila :)
    pup tare!

    RăspundețiȘtergere
  17. Superbe imagini, superbe picturi, Katja. De catel, nici nu mai spun, ca n-am cuvinte:) Pup si eu!

    RăspundețiȘtergere