miercuri, 30 iunie 2010

Heloo, mai e cineva pe aici?



Mă simt plină de modestie în seara asta. Deci! Ştiu, v-aţi simţit singuri, fără rândurile mele din fiecare seară. Nu vă mai spun că ştiu cât de goale v-au fost zilele, fără picturile mele minunate. Şi da, ştiu că vă sunt tare-tare dragă şi că v-am lipsit.
Şi, iarăşi, nu vă mai spun cât de tare mi-au lipsit încurajările voastre (acu vorbesc serios).
Dacă se mai întâmplă să fie câte-o gaură în jurnalul meu, nu fiţi supăraţi. Înseamnă că n-am inspiraţie. Dar am rezolvat-o, într-un final. Am prins un canal tv, cu gimnastică. Şi zicea doamna: inspiraţi, expiraţi, inspiraţi… Ei, şi de acolo am luat eu o gură de inspiraţie. După cugetări adânci (1,7-2,0 m), cred că voi rămâne la portrete. Dar, şi aici există un dar – cum altfel? – nu oricine mă inspiră. Ei, şi dacă vine omu’ la mine şi comandă un portret, cum să-i spun că n-are faţă? Cu mine-i simplu. Vreau portret, îmi bag faţa la oglindă, şi după ce primesc mult râvnitul răspuns la oglindă, oglinjoară, cine-i cea mai tralala din ţară, din câteva peneluri m-am scos cu-n autoportret. Dar – fir-ar el de dar – îmi voi auzi vorbe cum c-aş fi narcisistă. Ori, aşa ceva, exclus. Vă spun din start. Nu îmi place de mine. Dar deloc. Singurul avantaj este acela că mă pot picta şi cu ochii închişi. De fapt, două avantaje. Nu o să-mi reproşez – eu, mie, niciodată - că n-a ieşit cum m-aş fi aşteptat. Concluzia – că trebuie trasă şi asta – este că, dacă solicitaţi artistul din mine să vă aducă nemurirea, să nu îmi plângeţi pe umăr. Nu se admit reclamaţii ulterioare. Ultima mea temă de inspiraţie, am găsit-o în iarbă. Se însorea. Tema se însorea, că mie mi-a fost chiar rece astăzi. În speranţa că: aşa ochi deosebit de minunat de albaştri, aşa câine frumos şi aşa pictoriţă măiastră nu veţi mai întâlni, vă aştept cât de curând, la viitoarele postări.
Pe… vedem noi pe când.
Respecte!

13 comentarii:

  1. Cainele nu e de vanzare?> :) stapanul .. irelevant :P tabloul superb:) felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. E la oferta! Doi in unu'. Crezi ca pot scapa de "stapan" daca nu-l dau la pachet cu cainele? :P Multumesc pentru aprecieri!!

    RăspundețiȘtergere
  3. De data asta sunt mandra. Ma dau mare ca sunt prietena cu modelele din tablou. Sau cel putin ii cunosc. Acum ca sunt vedete...Dar spun la toata lumea: zdrentarosul din tablou m-a si latrat, m-a si lins, mi-a mancat si mancarea, adica a facut ce face orice catel care se respecta. In privinta ingerului cu ochi fooooarte albastri, nu zic decat ca vin la o cafea si la o barfa, asa ca intre prieteni. Ca noi afaceri nu facem.
    Te pup Mishulica, esti grozava.

    RăspundețiȘtergere
  4. asa cred si eu,ca portretele sunt minutate.ai ochi pentru asta mai mult decat la peisaje,compozitii sau flori :)
    felicitari!
    si mie mi-a spus profesorul de desen ,in clasele primare ,ca nu imi poate face portretul ,ca nu am fata statica,asa ca poti spune fara grija asta daca vezi ca nu poti surprinde esentialul din unii sau unele.
    unde ai tinut ascunsa forta asta creatoare?tot respectul!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mai, Andrfa. Eu credeam ca te dai mare ca ma cunosti pe mine :))) :p Multumesc pentru aprecieri. Esti o sustinatoare de nadejde, doar ca nu se pune. Deh, suntem prietene:)) Cafeaua s-a racit de cand ma tot ameninti cu vizita. Cuierul meu te asteapta! Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  6. Desi, sincer, cand am vazut prima data nick-ul tau - criticdegang - am avut o strangere de inima. Sună aşa, a ceva uşor ameninţător. Dar, spre uşurarea mea, am rămas uimită să văd că ai comentat apreciativ la adresa încercărilor mele într-ale picturii. Mulţumesc mult! Te mai aştept;)

    RăspundețiȘtergere
  7. mda,privire sugubeata,gura gata sa izbucneasca in ras,catel cuminte si latos si cu ochii ascunsi cine stie pe unde...si peste toate ochii azurii...intr-un cuvant un tablou superb!felicitari misha!

    RăspundețiȘtergere
  8. Nicol, admiratoarea mea plina de poezie:) Ma mai gandesc daca sa-ti multumesc sau nu pentru felicitari. Am impresia ca-s mai admirate modelele decat artista:p
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  9. :))))))))))) admiram doar opera draga mea,opera TA si atat,vorbeam de culori si de expresii.....bafta in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  10. Iar eu glumeam, draga mea Nicol, si atat:))) Ma bucur mult ca-ti place!!

    RăspundețiȘtergere
  11. frumosi ochi...
    seamana cu ai fiului meu Alex
    as vrea sa-i vezi si pe ai lui
    pa
    Adina, stie Alex care....:D

    RăspundețiȘtergere
  12. In cazul asta, Adina, sa-ti multumeasca Alex, ca pe el l-ai complimentat:p Pup si te mai astept(am)!

    RăspundețiȘtergere
  13. Adina :) sa iti creasca mare si sanatos Alexu tau :) Si sa aiba norocul sa ii ramana la fel de frumosi ochii si de albastri, sa nu se decoloreze in timp ...ca ai mei:(

    RăspundețiȘtergere