marți, 15 iunie 2010

A rămas întreagă!


    Am reuşit să duc la bun(?) sfârşit compoziţia. A scăpat întreagă, aţi văzut, da? Şi asta doar pentru că n-am găsit în casă un amărât de bomfaier. Cu fiecare tablou terminat (adică făcut varză), sunt tot mai entuziasmată şi mă uit la cele de dinainte cu un sentiment de măi, urâtelor. Bine că am un singur copil ...
Zilele mele zboară. Pierd ore doar gândindu-mă ce să mai pictez. De azi, îmi va fi şi mai greu, pentru că mi s-au terminat tuburile cu vopsea albă şi galbenă. Peste nu mult timp, va trebui să gândesc ceva cu mult negru. Bag o noapte, ceva, o văduvă tristă, neagră şi ea, adică negresă. Sau pictez o negresă care mănâncă o negresă. Sau pictez o negresă care mănâncă o indiană. Fără frişcă. Că-i criză!
Mă descurc eu, nu vă las aşa, fără să vă bucur ochii cu ceva.
Tristeţe mare pe uliţa mea. A dat colţu’ o bătrână. Pentru mine, nu-i aşa grav, că oricum nu vedea săraca şi deci n-am pierdut – încă – nici un admirator.
Nu v-am spus: am deschis o expoziţie personală de pictură. Măi, nu fiţi răi, până aici vă simt vibraţia negativă dată de invidia ce v-a cuprins.
Pe terasă - pardon, în atelier - am un cuier mare-mare, maro şi, până acum, plin de lese, haine de grădinărit şi borcane cu murături expirate. Cu o mişcare largă, am dat jos totul şi m-am apucat să bat – ei, nu eu, îngerul meu – cuie, într-o frenezie. Am agăţat întru vizionare tablourile mele acolo. Şi uite aşa, se mai duc câteva ore din zi, privindu-mi opera. Tot eu, draga de mine, trebuie s-o fac şi p-asta. Doar până la deschiderea oficială.
Guvernul n-a picat, doar eu pic de oboseală.
Vă salut şi, rămâne cum am stabilit!
Pe mâine seară.
    
Lucrare executata pe panza, in ulei, dimenisiuni 70x25, rama inclusa.

6 comentarii:

  1. Bonfaierul il ascunsesem de aseara de spaima sa nu faci harachiri din preferatul meu tablou :P sac!

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta e o pictura mai profunda,ca intr-o oglinda,o continuare de forme.Esti talentata,ce mai!da-mi mie un sevlet si o pensula si sa vezi ce monstruozitati desenz.Sunt anti talent,am manusi de box la pictat.Ma gandeam ca tu pui pe tablourile astea numai lucruri frumoase,natura moarta si peisaje.O pictura abstracta nu te-ar interesa?O amestecatura de culori,forme geometrice si figuri neterminate?E ilustrarea perfecta a site -ului pe care il vizitam destul de des zic eu.O lume intr-un labirint.Am vazut demult un film in care un psiholog incerca s aintre in mintea unui asasin sangeros,si erau supusi unor schimbari fantastice,cand intra acolo,era o insiruire de labirinturi,culori,forme,obiecte,pasari,animale,figurile tuturor victimelor lui,ce naiba,era chiar nebunie,zugravita si inchipuita ca un amalgam;si totul prindea viata acolo....ciudat!Nu?Culmea e ca existau culori tipatoare,care deranjau,criminalul ala nu gandea in negru,gandea in culori.

    RăspundețiȘtergere
  3. imi plac picturile tale!ai talent,se vede,cred ca de asta ai terminat si arhitectura,profesorii tai au vazut asta cu siguranta!
    se pot da si comenzi?:)
    mi-ar place sa vad in cuierul tau un tablou cu libelule si stuf,sau celebra floarea soarelui intr-o zi cu ploaie,sau flori de buna dimineata agatate de graduri,sau...am mai multe:)
    felicitari ,misha!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Iti raspund cu intarziere. Abia acuma am vazut comentariul tau, marticaria. Greu cu florile, tare greu:) Iar cu libelulul si libelula, nu m-am mai vazut cam din copilarie. Multumesc pentru comentariu, te mai astept!

    RăspundețiȘtergere