sâmbătă, 26 iunie 2010

Şi eu sunt o figură!



Si totuşi… ce-i mai frumos pe lumea asta decât florile şi femeile? De ce femei şi nu flori în lucrările mele? Să vă explic. Am pictat flori, am pictat o femeie. Din partea florilor, nici o reacţie. Nici o tresărire. Ei, deja la femeie, s-a schimbat chestiunea. M-am uitat la autoportret – că eu eram femeia – apoi m-am uitat la mine. Se vedea clar că-s încântată de ceea ce a ieşit. Mi s-a umplut sufletul de bine când am văzut ce fericită eram, privind tabloul. Clar, mă voi picta de câte ori vreau să mă simt bine. Am făcut o excepţie, zilele astea, şi am pictat altă femeie. Încă nu ştie ce-a ieşit. Nu s-a văzut prin ochii mei. Mi-ar fi plăcut s-o văd şi pe ea privindu-se. Sau, poate că nu? Poate că ea se vede altfel. Poate alţii o văd altfel. Până la urmă, important este că am pus suflet. Mult suflet, şi sper ca şi modelul să simtă asta.
Aştept în continuare un bărbat… model.
Să ne revedem sănătoşi.
Respecte!

20 de comentarii:

  1. Multumesc, hemmiha. Sper sa fie din ce in ce mai... :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru ca ne-ai oferit atatea panze absolut minunate vreau sa-ti ofer si eu ceva( 2 haiku):

    Lacrima visului/
    pe lama katanei/
    In zori.

    Ploua ciresii/
    Peste lac/
    Dimineti albastre.

    Iti multumesc ca existi,Mishule!
    Arigato gozaimashita(Iti multumesc frumos)!

    RăspundețiȘtergere
  3. Superbe kaik-uri (sper c-am scris bine). Eu va multumesc ca ma sustineti.

    RăspundețiȘtergere
  4. SUperb!Bravo draga mea!Ce as mai putea sa iti spun?Minunat!Poate ma hotarasc si eu s aimi faci si mie un portret!Ca ai s ama faci sa arat muuuult mai bine decat in realitate,asta e sigur!Bafta in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sper ca nu faci referire la autoportretul meu:))) Sa stii ca-s mult mai frumoasa in realitate :p Si in general, modelele mele sunt mai frumoase decat pot eu reda din penel. Te pup, admiratoarea mea nr. one!

    RăspundețiȘtergere
  6. :) ma refeream la mine,strict la mine draga misha!:))) si acum treceam in revista toate tablourile,asa cum fac de fiecare data cand intru aici ,in casuta ta!imi plac toate tablourile tale,si cele naive,si cele de compozitie,si portretele,dar mai ales cel cu caii imi place mult de tot...sunt o admiratoare fidela a ta,si sper sa si pun in practica admiratia mea,care pana acum a fost doar aici exprimata....ma gandesc sa imi achizitionez un tablou de-al tau,sau sa te rog sa ma pictezi....ar fi un cadou minunat pe care mi l-as face de ziua mea,sau ma rog cu anticipatie de o luna si jumatate!:)))))pupici cu drag pentru talentata misha!

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna ziua, ati inscris ieri site-ul dumneavoastra pe WTStats.com insa nu ati inserat codul HTML primit imediat dupa inregistrare, daca nu-l mai detineti va rog sa trimiteti un mail la contact@wtstats.com - Dupa aprobarea site-ului si contului veti avea acces la detalii, asta daca mai doriti sa-l monitorizati cu WTStats.

    P.s. Frumoase picturile.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ma bucur sa descopar un om frumos,minunat! Felicitari,Misha! Alegerea modelului -extrem de inspirata.Dupa parerea mea,ai atins esenta-e frumos cum spui:"nu s-a vazut prin ochii mei,poate ea se vede altfel,poate altii o vad altfel"...-vorbesti despre schimbarea de forme...hmm...nu e decat o chestiune de a fi...putem fi orice,fiindca de fapt,noi suntem toate lucrurile.Fiecare dintre noi e tot ce e in rest.NU EXISTA RESTUL...:)Asa cum ai pictat,eu vad o INIMA, si cu asta am spus tot...si zic asa:"Doar fii. Nu incerca niciodata sa devii. Poti fi orice vrei, nu incerca sa devii. AMINTESTE_TI SA FII ACEL CEVA! "
    Din inima mea..."Ursuza", te felicit din nou... si...bucura-te de tine,OM FRUMOS!

    RăspundețiȘtergere
  9. Frumoase picturi! Sa-ti dea Dumnezeu sanatate si sa-ti pastrezi toata optimismul!

    Numai un om frumos si pe interior ar putea sa picteze ca tine! Cu drag, Ivon

    RăspundețiȘtergere
  10. N-ai zice ca o "ursuza" poate fi asa... Iti multumesc pentru cuvintele frumoase. Sper ca imi vei mai face vizite. Ma va bucura de fiecare data:)
    Sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  11. Ivon, a fost cu adevarat o surpriza sa vad comentariu de la tine. Iti multumesc mult. Sper ca micile mele incercari intr-ale picturii sa ma apropie mai mult de oameni. De voi. Da, sunt optimista si asta ma ajuta sa... fiu. Sanatate si sa ne mai auzim!

    RăspundețiȘtergere
  12. Daca un portret pe care ti l-as face ti-ar aduce aminte cu drag de ziua ta de nastere, aici sunt. Doar ca trebuie sa-ti spun ca mi-ai "manca" mult albastru, cu ochii tai care ocupa un sfert din fatza. Asta se vrea a fi un compliment:)
    Sa ne reauzim cu bine!

    RăspundețiȘtergere
  13. Draga Misha,
    "Pictura este poezie muta" asa spunea Plutarh..iar eu 'citesc' in tihna lucrarile tale.Ma incanta si ma emotioneaza ceea ce reusesti sa transmiti..Te felicit!Astept sa ne bucuri si sa ne rasfeti in continuare..:)
    valiana

    RăspundețiȘtergere
  14. S-ar putea ca " modelul" sa fie nemultumit ca are niste cercei prea ....micuti, dar cand va vedea cat de mult suflet ai pus, te iarta:).Azi, spunandu-ti " mishuna" mi-a zburat gandul la " dumbrava minunata" si nu stiu prin ce conexiune pe tine mi te-am imaginat un spiridus:)

    RăspundețiȘtergere
  15. :))))))))))) Mai Misha,ar fi un privilegiu sa am un portret pictat de tine,pentru ca atunci cand vei ajunge celebra voi putea sa ma laud cu el!Si am inteles complimentul din prima!:))))))))

    RăspundețiȘtergere
  16. Valiana, iti multumesc pentru cuvintele frumoase. Am inceput sa pictez incercand sa-mi ofer eu, mie, clipe de relaxare. Dar se pare ca reusesc (asta in cazul in care sunteti sinceri) sa va bucur putin si pe voi. Si, atat de tare imi doresc sa va aduc bucurie incat, fiecare zi in care nu reusesc sa pictez ceva, ma intristeaza.

    RăspundețiȘtergere
  17. Da, Pic, Dumbrava minunata a fost si pentru copilaria mea o carte de suflet. Spiridus? Pai astia-s buclucasi rau, nu?:)

    RăspundețiȘtergere
  18. Pusica! Nu i l-ai arata Danei pana acum ? Nu cred... Eu cred ca ai surprins-o bine, felicitari. Mai picteaza, ca o faci bine. Distractie placuta, Bogdan

    RăspundețiȘtergere
  19. Ei, cum nu? A fost prima care l-a vazut, normal:) Multumesc pentru comentariu, Bogdan. Te mai astept!

    RăspundețiȘtergere