joi, 23 septembrie 2010

Bărbatul visurilor mele



M-am tot gândit cum aş putea picta un tablou despre dragoste. Doi îndrăgostiţi pe-o bancă în parc? Sau îmbrăţişaţi sub clar de lună! Sau o inimă însângerată (pfuu). Sau, Doamne ce multe s-au scris şi pictat despre dragoste... De luni de zile mă munceşte gândul acesta. Azi, în sfârşit, am găsit! Ceea ce am pictat eu, aici, acum, este exact cum îmi imaginez eu dragostea. Cred că, mai departe, cuvintele ar fi de prisos. Şi, imaginaţi-vă că am pe perete tabloul acesta. Şi că vine la mine un bărbat. Da bărbat de bărbat. Şi-l întreb: eşti capabil de o asemenea dragoste? El se uită la mine şi-mi spune: nu înţeleg ce vrei să spui, doar ştii că te iubesc. Eu mă uit la el şi-i spun: la revedere! Off, deja intru pe-un tărâm alunecos şi, - cred că nu exagerez dacă afirm – chiar puţin utopic.
În speranţa că există asemenea dragoste, vă salut cu respect!

21 de comentarii:

  1. Raze de soare/
    Zambete/
    In palma ta.

    Departe,cerul/
    Soare/
    Si tu.

    Arigato gozaimashita!!
    2 haiku despre cum vad eu dragostea( Mihaelei mele).

    RăspundețiȘtergere
  2. Grozav, misha !!! Mi se pare cea mai pasionala descriere a ceea ce inseamna, sau credem noi ca inseamna dragostea. Nu-mi gasesc cuvintele, te rog sa ma scuzi, dar, m-a emotionat teribil mesajul. Simt o lacrima in coltul ochiului... pentru tineretea pierduta (oare), pentru viata prea scurta (oare), pentru nestiinta noastra de a ne-o trai (oare)..

    RăspundețiȘtergere
  3. :)Buna seara Misha:)Da,interesanta ideea ta si originala in acelasi timp....se poate interpreta in foarte multe feluri...principala idee ar fi aceea ca tocul cui incearca sa domine bocancul,o imagine de atotcuprinzator si posesivitate.....apoi,te poti gandi la feminitatea si finetea unui pantof cu tocul cui,si taiturile brute ale unui bocanc cu siret....sau dragostea unei doamne pentru un vagabond,insa nici aici nu poti spune ca e dragoste pe deplin,din moment ce exista o trasatura dominanta....de asemenea rosul aprins,poate sugera o dragoste fierbinte ca focul,dar oare nu se contrazice atunci cand se urca si striveste bocancul?sau poate sugereaza ideea de puternic si siguranta a bocancului,cu fragilitatea unui toc cui?In fine....orice ai fi vrut sa sugerezi,mi se pare extrem de originala pictura ta,felicitari!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. ce imi inspira mie acest tablou e... :) "esti singurul om pe care ma pot baza.. singurul care ma face sa ma simt importanta :) sa nu zici niciodata ca nu l-ai gasit ! :) adevarata poveste de dragoste!!! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  5. aceasta pictura a ta pe mine ma duce cu gandul la un anumit tip de piesa de teatru... cu finaluri multiple. Insa eu mi-am ales unul: ea nu striveste, ci se sprijina, nu domina ci se bucura de recunoasterea lui, de siguranta si stabilitatea pe care el i le ofera. Ati fi vrut sa fie invers? Sa vedem un pantof delicat, cu stil strivit de un bocanc? Nu cred... Este o completare aici, chiar daca la prima vedere pare o nepotrivire... daca ne uitam in jur vedem multe asemenea cupluri si deseori ne intrebam : ce o fi gasit la ea/el? Ei stiu. Nemaipomenita ideea ta si realizarea ei. Ma bucur ca ne putem bucura de arta pe care tu o creezi. Succes in continuare.
    Flori

    RăspundețiȘtergere
  6. Cristi, ma bucur sa aud ca unii se bucura de sentimente atat de frumoase. Poate, cine stie, reusesc sa inspir pe unii spre aceleasi trairi ca ale tale. Cu simpatie, Misha.

    RăspundețiȘtergere
  7. Va fi foarte greu sa raspund la atatia anonimi:) Incercati macar cu anonim1, anonim2 etc. Am sa va denumesc eu, in cazul asta.
    Anonim 1, ma emotionez eu cand citesc randurile tale. Chiar nu credeam sa dau nastere unor asemenea trairi. Sincer, eu nu cred ca exista un "prea tarziu" sau un "prea devreme". Privim inainte cu incredere. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ohoo... lume noua! Se pare ca barbatii nu te prea inspira, de-ai tacut atata vreme:) Da, interpretarile tale sunt super faine si la subiect. Eu ma gandeam la un barbat puternic, de incredere, care poate aprecia gingasia si nevoia de frumos a femeii; un barbat care nu tine neaparat sa fie el.. cocos. Asta asa, rezumativ. Te pup si te mai astept.

    RăspundețiȘtergere
  9. Anonim2, da, asta este, o poveste de dragoste. Iti multumesc mult pentru aprecieri. Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  10. Flori, imi place teribil de tare interpretarea ta. Da, asa este. Tocul nu raneste, ci se sprijina. Tocmai ce-i spuneam mai sus lui Nico. Dorinta de a sti ca poti sa pui baza pe cineva, ca te sustine. Abia atunci e dragoste. Parerea mea. Sau si a mea:) Te pup si multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  11. Ma uit de ceva vreme la tablou si nu stiu inca ce imi transmite.Sunt de acord cu cei de mai sus,sau nu, inca il privesc.
    Frumos in orice caz,te face sa te opresti si sa il privesti daca il vezi intr-o expozitie.
    ciudat:).
    Desi diferiti,formeaza o pereche!

    RăspundețiȘtergere
  12. Seara buna criticului meu:) Pana la urma, nici nu stiu daca-i asa important ce transmite. Mai importanta este starea care ti-o da cand il privesti. Cu multumiri!

    RăspundețiȘtergere
  13. nu prea ma inspira misha,daca te referi la barbatii pe care i-ai pictat pana acum,cei din galeria jucatorilor de scrabble.....si nici macar nu ii cunosc....am privit picturile tale,toate,am citit si comentariile,numai ca nu mi s-a parut potrivit sa comentez....si revenind la pictura de acum,si recitind comentariile si raspunsurile tale,deopotriva,cred ca inteleg ce ai vrut sa transmiti cu aceasta....o iubire infinita,cu tot ce implica ea :)....ceva ce nu toti muritorii de rand au norocul sa gaseasca intr-o viata :)inca o data felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  14. Da. Da. Si da.Inca o data, multumesc Nicol!

    RăspundețiȘtergere
  15. E un fel de "Doamna si vagabondul".Felicitari,draga Misha!

    RăspundețiȘtergere
  16. Sau poate fi un fel de " catedrala" ca a lui Rodin :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Multumesc, error! Da, se poate interpreta si asa. Mi se pare dragutza ideea:)

    RăspundețiȘtergere
  18. Hmm... ce frumos ar fi ca cineva, candva, sa spuna despre opera cuiva ca seamana cu tabloul meu:)

    RăspundețiȘtergere
  19. Niciodata sa nu spui " niciodata" ....Si apoi, de ce nu?

    RăspundețiȘtergere
  20. mesajul care mi-l transmite mie ......ramai aici sa nu pleci niciodata am incredere, am baza in tine si siguranta, te inteleg pe tine ca barbat poti fii si putin dezordonat oricum nimeni nu e perfect nu exista asta, exista doar intrebari si explorare .....si vreau sa ai incredere intr-o femeie ca mine pasionala putin mai mult sau mai putin posesiva vreau doar intelegere si caldura , chiar daca sunt copila cateodata ....vreau sa simti ca mine atat iti cer !!!!

    am spus ce am simtit eu "citind" admirand tabloul culorile si mai ales cum sunt asezate ...pantoful de un rosu pasional arzator deadreptul si sprijinind chiar "presand" si tinind ce ai vrea sa ramana al tau (defapt e gandul ce il ai ....vointa pura dorinta si vis )

    nu am vrut sa fiu influentat de ceilalti admiratori , pictezi foarte frumos , foarte optimist si viu totodata ....sper sa nu fiu inteles altfel decat as vrea !!!!

    gandesc la fel ca un artist :))) ciao

    RăspundețiȘtergere
  21. Multumesc pentru comentariu. Sincer, cand am vazut "semnatura", m-am temut putin:) Da, in mare, cam asta vrea sa redea pictura mea. Cu atat mai mult cu cat se pare ca esti barbat, ma uimeste si ma incanta deopotriva interpretarea ta. Te mai astept.

    RăspundețiȘtergere