marți, 28 septembrie 2010

Galeria jucătorilor de scrabble – Florica Bezan (prettyflor)

Pe Prettyfloricica – aşa îmi place mie să-i spun – nu am văzut-o îmbrăcată decât în culori serioase, singurul roşu din dotare fiind acela din obraji, culoare căpătată din orice vorbă şi din orice gest. Am stat puţin pe gânduri – nu prea mult, ce-i drept – dacă să-i las rochiţa neagră, sau s-o îmbrac aşa cum îmi dicta ochiul de... artist. Şi, precum se vede, am decis. Dacă o lăsam cu rochiţa neagră, puteam numi acest tablou „Cuminţica”. Acuma, cred că-i voi spune “Doamna în roşu”. În speranţa că modelul meu va fi mulţumit de portret, mai am o singură vorbă să-i spun: Nu mai pune totul la suflet, că vreau, peste ani de zile, să îţi pictez chipul cu aceeaşi plăcere.

Respecte!

14 comentarii:

  1. Eu i-am spus cum am gandit eu. Tu poti sa-i spui cum doresti. Dar cred ca mai frumos ar fi s-o intrebi pe ea daca iti da voie, mai ales ca ai scris asa... codificat:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Floricel, cum imi place sa o alint, este o DOAMNA!
    Si este si sora mea!! ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna dimineata misha, modelul iti multumeste pentru aceasta onoare pe care i-ai facut-o, mai ales ca nu face parte din Galeria jucatorilor de scrabble si probabil nu va face parte niciodata.
    Motivul pentru care m-ai pictat il stii doar tu, dar mi-ai facut o mare bucurie.
    Voi incerca sa tin cont de sfatul tau pentru a nu face nenumarate riduri de expresie si sper sa imi mai faci un tablou si cand voi fi bunicuta.
    Te imbratisez cu drag, iti doresc sanatate si succes in realizarea unei Galerii cat mai complete, si abia astept sa ne vedem la Cluj, unde sper sa vina cat mai multa lume si sa ne bucuram asa cum se cuvine de ceea ce ai pictat pentru incantarea ochilor nostri.

    Flori

    RăspundețiȘtergere
  4. Prettyfloricica draga, tin sa iti multumesc pentru ca, model fiind, ai avut cateva cuvinte pentru mine, aici, pe bucatica mea de expozitie virtuala. Spun asta pentru ca, spre marea mea dezamagire, sunt persoane care nu mi-au adresat nici un cuvant. Daca s-ar fi bucurat, ma faceau fericita, daca m-ar fi injurat... nu stiu, poate luam aminte. Pretty, probabil ca suna usor pretentios cuvantul "galerie" sau nu stiu de ce spui ca nu esti jucator de scrabble. Eu, si acum 25 de ani, cand jucam cu prietenii la masa verde din... bucatarie, consideram ca sunt jucator de scrabble:) Ei, daca s-ar fi numit generic "Galeria marilor jucatori de scrabble", atunci da, nci eu, nici tu, nu prea aveam ce cauta aici:)) Iti multumesc si astept cu drag sa ne revedem }{

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte bine surprinsa expresia (zambetul, sclipirea din ochi...) si, da, Pretty da bine in rosu ;;) Fac comentariul pentru ca pe ea am vazut-o si la etapa de la Botosani. Pe scurt, un alt portret reusit care imbogateste galeria scrabblistica.
    Complimente atat artistului cat si modelului

    Eliotys.

    RăspundețiȘtergere
  6. :)buna misha:).....zambetul asta din pictura ta e atat de deschis si atat de frumos,incat apoape ca nu mai observi nimic altceva...cineva care poate zambi asa,are sufletul deschis si atunci cand esti frumos in interior,toata fiinta iti expira la fel.....foarte frumos ai reusit sa redai trasaturile ei,din ceea ce am vazut eu in fotografii....este o femeie frumoasa,si uneori e greu sa pictezi un om frumos....tu ai reusit!felicitari!si bafta la cluj!

    RăspundețiȘtergere
  7. acum vad de cate ori am folosit cuvantul frumos,in comentariul meu....:)))))))) sunt plictisitoare ,stiu,dar asta am vazut,frumusetea ca leit motiv...zi ,cum altfel,daca nu frumoasa?:)))

    RăspundețiȘtergere
  8. De cum am văzut tabloul am avut o străfulgerare - îţi place filmul Războiul Stelelor. Cu scuze şi respect îţi spun: i-ai făcut mâna ca a lui Yoda. M-am obişnuit să te trag de urechi Misha, nu fiindcă aş fi sadic ci fiindcă vei fi având nevoie şi de o voce care nu perie aşa, gratuit.
    Abia aştept să văd următorul portret :) Sărutmâna!

    RăspundețiȘtergere
  9. Eliotys, iti multumesc mult pentru aprecieri. Da, zambetul face dintr-un om frumos un om mai frumos:) Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  10. Draga nicol, sa-ti spun drept, si eu sunt incantata de zambetul ei, cu atat mai mult cu cat de asta mi-a fost cel mai teama:) Multumesc si te mai astept. Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  11. Zamolxis, din tot ce-mi spui tu aici, inteleg ca toti ma perie pe... nemerit:) In chestia asta (sa nu-i spun arta, ca deh...), nu uita ca mai intervine si ceea ce se numeste "gustul" fiecaruia. Imi place sa ma alint si sa cred ca, totusi, unii au fost, totusi, sinceri in aprecieri. Cat despre mana, da, stiu, asa arata in fotografie. In realitate, este absolut normala. Sper ca voi avea placerea sa fii prezent la vernisaj si sa ma tragi de urechi... live:)

    RăspundețiȘtergere
  12. scz pentru acel "titusi" cu... repetitie:))

    RăspundețiȘtergere