marți, 8 martie 2011

La mulţi ani, frumoaselor!

De ce, dacă nu pot picta flori, insist? Tocmai în speranţa că, într-o zi, voi reuşi. Aşa cum am făcut şi cu bărbaţii. Am tot insistat în ideea unei căsnicii, că doar-doar s-o întâmpla ca, într-un final, să-mi „iasă”. Doar că, în cazul florilor, depinde numai şi numai de mine, în vreme ce, pentru a merge bine o relaţie, este musai să fie doi. Doi care îşi doresc, în aceeaşi măsură, să fie bine. Dar, uneori, binele unuia nu corespunde cu binele celuilalt. Aud de multe ori afirmaţii de genul: „Rău cu rău, dar mai rău fără rău”. Sau: „Altul mai bun tot nu găsesc”. Păi sigur că nu găsiţi, atâta vreme cât vă sacrificaţi şi vă victimizaţi. Niciodată nu veţi reuşi să ieşiţi din acest cerc – vicios, spun eu – cât timp nu daţi voi, pe voi, doi bani. Dacă vă complăceţi în a fi „doar” femeie de casă, nici cele mai minunate balsamuri de rufe nu vor scoate mirosul de ceapă prăjită din capotul vostru, veţi ieşi din casă tot mai des cu firul de la ciorap fugit şi veţi merge o singură dată la coafor, exact de 8 martie. Şi, după ce respectul de sine vi se va fi dus, veţi începe să fiţi mici scorpii, doar gândindu-vă cu invidie şi ură la vecina de palier, mereu îngrijită şi parfumată, după care toţi vecinii – inclusiv soţul vostru – vor întoarce capul şi vor trage cu nesaţ aerul lăsat de ea în lift.. Ideea la care vreau să ajung este că, ar fi tare bine să vă lăsaţi „luate”, dar numai la… ghiveci. Niciodată tăiate. Pentru că altfel, veţi ajunge precum trandafirii mei, frumoase şi proaspete doar în pozele de la nuntă. Probabil vă întrebaţi dacă am ceva cu bărbaţii?! O, da, am, dar nu spun la nimeni, că-s discretă : ) De ce-s aşa feministă şi înverşunată? Pentru că vreau ca toate femeile să primească ce li se cuvine de drept: dragoste şi respect. Acolo unde unul din aceste două elemente lipseşte, ceva nu-i în regulă. De fapt, nu-i deloc în regulă. Şi, ca să închei mica mea pledoarie pro femeie, nu vă mai spun decât: iubiţi-vă mult, voi întâi, şi atunci vă vor iubi şi ei.
Vă doresc tuturor, frumoaselor, un 8 Martie împlinit, alături de persoana dragă. Pentru că, nu-i aşa, fără EI, nici noi n-am avea nici un înţeles.
Respecte!

4 comentarii:

  1. Buna alegerea florii pentru 8 martie:). Stii ce-am observat Mishone? Ca tot mai multe femei devin ....trandafiri:P Si asta chiar e lucru bun.Mie imi plac florile pictate de tine :) Te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Excelenta descriere a ceea ce se poate intampla cu femeile care nu au curajul sa se iubeasca si sa poata trai, asa cum le place, singure sau in cuplu!

    RăspundețiȘtergere
  3. Miros de flori/
    In soare/
    Si marea.

    Camp inverzit/
    Primavara/
    Langa noi.

    Arigato gozaimashita, Mishule!!

    RăspundețiȘtergere
  4. te iubeam... iubeam modul tau de exprimare...

    acum nu... ca nu inteleg mesajul!
    titlul si continutul... nu au legatura...

    l-ai scris dupa petrecere, asa? eu evit momentele acelea, momentele de dupa...

    la anul astept sa-mi spui si mie LA MULTI ANI DE ZIUA NOASTRA!

    te imbratisez,


    matroz-de-veghe-la-prova

    RăspundețiȘtergere