sâmbătă, 19 martie 2011

Tot eu, ceva mai… căpoasă

Acesta-i cel de-al doilea (presimt eu, nu ultimul) autoportret, pe care trebuie să-l pictez pentru şcoală. În primul, am capul prea mic. Mi s-a spus să mă fac mai căpoasă. Adică de aproape un metru. Voi ştiţi cât sunt eu de meticuloasă şi cam pe ce dimensiuni pictez. Am portrete de dimensiunea ochiului din lucrarea asta. Sincer, nu ştiu de ce trebuie să acoperim cu vopsea suprafaţa unui teren agricol, dar, no. Dacă-i musai… Nu ştiu cât vedeţi voi din poza asta, dar e lucrat tot cu… mărunţelu’. Numa’ nu-mi pot da mâna pe tuşe lungi. Nici măcar pensule late nu am în dotare. Şi nici nu vreau să-mi cumpăr, ca să nu fiu tentată să fac împrumut la bancă pentru vopsele. Mai ales că urmează încă vreo 3 sau 4 teme la fel de mari, încă una de 1x1.4 m şi, cine ştie, poate la examen vom avea de pictat cupola vreunei biserici?! Poate ar trebui să vă pregătesc şi să vă spun că, semestrul acesta, în toate picturile, va fi doar chipul meu. Aşa încât, cei slabi de inimă, să nu se uite:p
Respecte!

5 comentarii:

  1. Imi place Cina, Drumul spre nicaieri, Barbatul visurilor mele (asta e genial) si imi place un tablou cu flori care nu stiu cum se numeste da scrie ca-i vandut.
    Imi place portretul Mariei si cel al lui Vivi si cel al unui nene mai in varsta, carunt.
    Imi place si cum scrii.
    Da nu-mi place ca fiecare postare o inchei cu "respecte". Aia de-a dreptul ca ma enerveaza!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucura sa vad mai multe imagini care au legatura cu persoana ta !
    Asadar "la revedere!"
    Andrea

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Ada, multumesc pentru comentarii. Poate-mi dai o poza de-a lui Catalin, sa incerc un portret. Poate asa imi spal pacatul nu a nu fi fost alaturi de el, niciodata, ca nasa. As putea sa-l pun sa si pozeze, dar crezi ca va sta locului macar 5 minute?:))) Va imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cand ma hotarasc si eu sa te caut, tu esti plecata hai-hui prin lume. Pacat, ca aveam o tocanita de cartofi o minune. Unde mai pui ca era facuta de mine:D Te tzuk, Andrea!

    RăspundețiȘtergere
  5. " Mai capoasa " dar mai zambitoare :) Si mai si seamana cu originalul . Na, ca ai inceput s-o nimeresti la faza asta cu autoportretul . Si apoi asa e si corect, fatza de ceilalti colegi de scrabble, sa existi si matalutza in galerie

    RăspundețiȘtergere