sâmbătă, 7 mai 2011

Frotiu vrea, frotiu îi dăm

Asta este o altă tehnică. Nu o căutaţi pe net, pentru că o veţi găsi doar ca tehnică de analiză de laborator. Ceva medical, oricum. Vă luminează fata acum . Cu tehnica frotiu se redau norişori şi ape. Bine-nţeles că doar la peisaj putem aplica această tehnică, iar eu, când aud de peisaje, simt că-mi vine să-mi las baltă toate interesele. Pe lucrarea postată acum, am lucrat timp de câteva săptămâni. Îmi pare atât de rău că n-am putut fotografia fiecare fază prin care a trecut biata pânză; nu de alta, dar să vedeţi şi voi cât de plină de bunăvoinţă am fost eu şi cât de îngăduitoare bucăţica de textilă. Până la urmă – urma fiind astăzi – am ajuns la faza asta care, sincer, îmi place. Atât de mult îmi place, încât i-aş oferi lacului plăcerea unei răţuşte (sau invers), după care, mândră de să-mi sară şi mai multe nici că, aş merge cu el în primul gang, să-l fructific. Că, printre lilieci plesnind de sănătate şi fazani puşi la fezandat, cred că aş avea un loc de frunte. Chiar aşa, c-a venit vorba de gang, ştie cineva unde-i unicul meu critic, şi anume „criticdegang”?
    Vă salut cu drag şi, dacă în drumul vostru întâlniţi primăvara, trimiteţi-o şi la mine. Că, cine ştie, poate mai pun de-un peisaj…



6 comentarii:

  1. Unde sa fie?Asteapta panze noi:)e fain,sper sa va fi pus sa o faceti la dimensiune mare.
    imi place!

    RăspundețiȘtergere
  2. Primavara a venit de mult:)
    Nu a inflorit liliacul???

    RăspundețiȘtergere
  3. Ho-ho-ho!!! Iaca si criticul meu de "gang":) Imi era teama nu ca m-ai parasit, ci c-ai patit ceva (Doamne fereste). Exact azi a venit si la noi primavara. De fapt, cred ca am intrat direct in vara :) Am sa incerc sa postez mai des, doar ca scoala asta imi mananca tot.. si timpul si banii :p Dimensiuni zici? Mai ramane sa ne puna sa pictam pereti, si cu asta am spus tot:)) Sa ne revedem sanatosi!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu chiar nu inteleg de ce vrei " sa-ti lasi balta toate interesele" , pentru ca e chiar FOARTE FRUMOS peisajul asta

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa fiu lipsita de modestie? Iaca sunt si repet: imi place. Doar ca nu ma atrage - deocamdata - ideea de a picta peisaje. Mi se par greu de "prins":p Multumesc pentru aprecieri, draga Pic! Te pup si sper sa ne vedem in Baia Mare la turneul de scrabble.

    RăspundețiȘtergere
  6. tine-o tot asa, misu drag, jur ca-s cele mai frumoase, poate pentru ca asuzi mult la ele, dar nu te lasi pîna nu-s perfecte!!! stii povestea marelui (imensului) pictor -autentica, se pare, dar numele-mi scapa- care, la un vernisaj, e abordat de un june pictor plin de pretentii, care priveste o pînza lung si zice: pe-asta eu as fi pictat-o intr-o singura zi!! la care genialul pictor raspunde: da, dar ti-ar fi trebuit un an ca s-o, vinzi; eu am pus un an s-o fac si doar o zi ca s-o vînd!

    RăspundețiȘtergere