marți, 3 aprilie 2012

În lanul de secară


Abia ce l-am terminat pe cel cu floarea soarelui, că m-am şi apucat de maci. Am zis că, dacă am prins şpilul, să vezi ce repede-l fac… ţaca-paca. Doar că, deşi eu am crezut că îl fac în acelaşi stil, pe măsură ce lucram la el, îmi dădeam seama că e… tot aşa, da’ altfel. Parcă este goblen. Îmi pare tare rău că nu am putut filma cât timp a ţinut expoziţia, să vedeţi reacţiile vizitatorilor. Puţini au fost cei care s-au putut abţine să nu pună degetul, să vadă dacă-i pictat sau cusut  Cineva a întrebat dacă e pictură pe scârţ. Altcineva mi-a zis – neştiind că eu sunt autorul lucrării – că trebuie că-i puţin dusă cu capul cea care a pictat; că wow, câtă răbdare, ce nebunie… Eu, dragilor, am luat-o ca pe un compliment. Că, no, trebuia să-mi culeg de undeva un moral mai proaspăt. Că al meu e pe undeva la nivelul podelei. Vă rog, dacă auziţi strigăte de durere, ridicaţi repede piciorul, ca aveţi moralul meu sub talpă. Poate, dacă vine şi aici, în nordul ţării, puţină primăvară, îmi va reînvia şi mie optimismul.
Cu drag, până la următoarea întâlnire!
(pictura în ulei, pe pânză pe şasiu lemn, în cuţit de paletă, 70x50 cm)

5 comentarii:

 1. Spune-i moralului tau de la nivelul podelei ca e cazul sa se ridice,fiindca macii astia amesteca in ei o veselie progresiva combinata cu o relaxare persistenta.Sunt ...culoare si vraja...felicitari.

  RăspundețiȘtergere
 2. multumesc mult! acuma trag de moral sa se ridice:)

  RăspundețiȘtergere
 3. Dar din aprilie si pana acum nu ne dai nimic.Ia sa posteze fata ceva pe blog, creatii noi sau mai vechi. Seceta mare in 3 luni!
  Hai curaj!

  RăspundețiȘtergere
 4. Da si eu subscriu. Asteptaaaaaaaaam!

  RăspundețiȘtergere
 5. Ma simt minunat sa vad ca imi simte cineva lipsa:) sau, no, a lucrarilor mele. Va multumesc mult! Lucrari sunt multe dar, din pacate, nu ma lasa sa ma autentific sa pot posta:(

  RăspundețiȘtergere