marți, 10 august 2010

Nu mă las, da nu mă las deloc


V-am spus eu, cândva, că florile îmi dau mari bătăi de cap. V-am spus atunci, v-o spun şi acum. De ce insist, totuşi, să alerg după căruţa care nu mă prinde? Pentru că primul tablou cu floarea soarelui a produs cuiva atâta bucurie şi încântare, încât, în marea mea bunătate (sic), m-am gândit că, poate, mai bucur pe cineva. Şi-am mai pictat o pânză cu floarea soarelui. Şi voi picta până, ori voi deveni specialistă, ori, cineva, la un moment dat, îşi va lua inima-n dinţi şi-mi va spune să renunţ. Dacă vreţi să fiu sinceră până la capăt, apoi să ştiţi că mie-mi place. Aş prefera, însă, tot sincer, să vă placă vouă. Când mi-am luat inima-n dinţi şi-am hotărât să pictez florile astea, am avut avânt, am avut şi plăntuţele cu pricina, dar îmi lipsea vaza. Florile mele preferate sunt freziile, aşa că nu-i greu să vă imaginaţi cam ce fel de vaze am eu în dotare. Şi, ca să nu-mi treacă elanul (că vroia s-o ia spre unul dintre poli, n-am priceput exact care), am ieşit pe uliţă şi-am întrebat care are ceva fain în care să-mi pun florile. Dacă aveţi impresia că a trebuit să bat din poartă-n poartă, vă înşelaţi. A fost suficient să merg în mijlocul drumului, să zâmbesc fără drept de replică şi să întreb. M-au auzit toţi vecinii, mai precis vecinele, că ele erau de interes – pensionare fiind, toată ziua stau la fereastră şi numără câţi intră şi mai ales câţi ies (că nu ies întotdeauna câţi intră) de la mine. M-am rotit pe călcâie mărunţel, cât să cuprind toate ofertele şi-am decis că oala asta ţărănească e cea mai faină. Că, până la urmă, mi-am zis eu, dacă nu vă plac florile, poate vă place ulcica.
Până data viitoare, să fiţi sănătoşi şi buni la suflet.
Respecte!

16 comentarii:

  1. Multumesc mult si de tot, bunic! Mai hai pe la mine:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Sincer??!Si pt asta am sa fiu..."criticata"!...In gen mie nu-mi plac florile.Doar liliacul.Am o slabiciune pt el.Si parfumul personal tot a liliac are nota.Cu Floarea-Soarelui...e altceva parca.Chiar daca nu e o floare gingasa si nici aia pe care sa o oferi drept cadou,...are..."ceva"...nu stiu...Am un singur tablou.Original.Un camp de floarea soarelui.Poate ca aseman aceasta planta cu un suflet.Cauta lumina.Si tot ce e mai bun.In oameni si in tot!E de prisos sa iti mai spun ca te admir si iti admir tot cea ce faci!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu ador florile, dar imi dau o stare de tristete florile taiate. Nu stiu de ce. Cu liliacum, suntem in schimb pe aceeasi lungime de unda. Cel mai minunat parfum pe care l-am avut vreodata se numea Maline. Eram ca drogata:)) Nu stiu marca si deci mi-a fost imposibil sa mai gasesc altul la fel. Spre nefericirea mea:( Iti multumesc pentru cuvintele frumoase. O seara minunata sa ai, zgripti!

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna dimineata Misha!Eu sunt topita dupa floarea soarelui,e minunat de frumoasa,stiu ca nu e corect ce am spus dar imi place cum suna:)Florile sunt superbe aici in pictura ta,si ulcica imi aminteste de bunica mea draga:)Felicitari draga mea si astept urmatoarea ta pictura!Pupici si o zi minunata sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna sa fie si dimineata ta, Nicol! Daca m-ar tine teschereaua, as picta in fiecare zi, daca nu pentru altceva, macar pentru cuvintele voastre frumoase. Te pup. Sa ai o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  6. Flori de soare/
    In vaza/
    Zambete.

    In briza/
    Verii/
    Flori si soare.

    Arigato gozaimashita!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. In sfarsit, ceva ce te-a inspirat, nu? Multumesc, cristi!

    RăspundețiȘtergere
  8. Dat fiind faptul ca talentul tau e remarcabil,permite-mi sa-ti fac o sugestie - ai putea reda chipurile colegilor nostri jucatori sub forma unei caricaturi? Vorbim deja de diversitatea creatiei tale si cred ca pe langa "extraordinar" alaturam si "distractiv".:)

    RăspundețiȘtergere
  9. Da, e super ideea, mi s-a mai spus, dar cred ca trebuie sa ai un talent anume pentru caricaturi. Unde mai pui ca mie si asa mi-e teama ca va fi careva care nu va "gusta" portretul facut de mine, dar sa mai fac si caricaturi:) Te pup, te mai astept!

    RăspundețiȘtergere
  10. da,floarea soarelui nu intra la categoria flori ci la sora soarelui,asa ca o poti picta linistita:))
    frumoase flori de soare,frumoasa vaza.doua tablouri intr-unul singur:)
    ma bucur ca ai revenit cu picturi,credeam ca ai emigrat:)
    felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu, n-am emigrat. Inca. Ma bucur eu ca nu m-ai parasit. Inca. Multumesc! :)

    RăspundețiȘtergere
  12. inscrie-te si tu pe:
    http://www.comunitateadearta.com/

    RăspundețiȘtergere
  13. Multumesc, toteu. M-am inscris! Sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  14. Misha, draga mea, faci tu ce faci , si reusesti sa inseninezi sufletul omului:)

    RăspundețiȘtergere