luni, 18 octombrie 2010

Vă invit cu drag la vernisaj – sâmbătă, 23 octombrie, ora 19, Hotel Ary, Cluj Napoca

Doamne, cât de pretenţios îmi pare că sună acest cuvânt, vernisaj. Mă simt ca şi cum aş purta haine de împrumut. Am aşa, nu ştiu cum să vă spun, sentimentul că, un pictor adevărat mi-ar fi spus:

- Auzi, tu fată, vezi că eu am puţină treabă. Ia de-aici două pensule, nişte vopsele, pânzele astea şi vezi ce poţi face, să nu-mi simtă nimeni lipsa. Şi, mai ales, încearcă să nu bage nimeni de seamă că-s făcute de-un amator.
No, amu, ce puteam face? N-am avut suflet să-l refuz. Dar mă gândesc cu teamă la acest vernisaj. Dacă vine pictorul şi-mi va spune ca a făcut o alegere proastă? Dar dacă o să-i placă, totuşi, ce-am pictat şi se va supăra că le-am semnat eu? Doamne, ingrată situaţie.
Să trecem peste trăirile mele şi să revenim la ale noastre. Pot spune că va fi un vernisaj cu „uşile închise”? Sigur că pot. Pentru că voi, dragii mei colegi de scrabble, veţi fi singurii care veţi veni. Pfoai, acuma-mi dau seama că, dacă le semna pictorul – deh, are un nume, nu? – venea lume muuultă. Na, dacă nu m-am gândit, nu m-am gândit. Toate se plătesc în lumea asta, nu? : ) Până la urmă, ştiţi ce? Îi plătesc pictorului materialele, îmi voi asuma toate tablourile, împreună cu criticile voastre, şi voi fi mândră de mine - aşa cum de mult nu mi s-a mai întâmplat. Ataşez şi imaginea unui tablou proaspăt înrămat, ca să vedeţi cam ce-o să… vedeţi : )
De fapt, ce vroiam eu să vă spun?! Da. Vă invit, pe toţi, cu mult drag la vernisaj.
Respecte!

14 comentarii:

  1. In geam/
    Flori/
    Si zambete.

    Arigato gozaimashita!!
    Esti o mare pictorita si un OM!! Regret nespus ca nu pot veni la vernisaj Mishule!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga mea Mishulica, iti urez succes si o sa il ai. Dar pe mine ma roade ceva: daca dupa vernisaj primesti o invitatie la americani? Ce? ne lasi fara tine? Eu la ce ma mai uit? Si daca te-or tine la ei si nu o sa te mai lase acasa? Si daca te-or pune sa le pictezi jucatorii lor de scrabble? Eu cum ii mai cunosc pe ai nostri? Oricum, iti tin pumnii. Voi veni saptamana viitoare sa pictam impreuna peretii unei cesti cu cafea si sa imi povestesti aventura.
    P.S. Esti asa de delicata si ai asa o alura de doamna, incat musai trebuie sa iti spun ca iti sade bine de pictorita.

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi era dor de-un haiku:) Imi pare rau ca nu veniti la Cluj. Multzam fain, meikyo!

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca nu toate invitatiile vor fi onorate,poti inchide ochii si vei simti langa tine pasii celor care nu vor ajunge dar si-ar fi dorit.
    Am studiat sala de conferinte,posibil acolo va fi,ma gandeam ca la geamurile alea inclinate,cum ar sta tablourile ?
    In amalgamul de stiluri din sala aia,doar tablourile ar aduce putin echilibru.

    Te felicit,meriti aceasta expozitie!

    Virtual,primesti din partea mea diploma de excelenta,diploma de creativitate(include si povestea fiecarui tablou,care nu se rezuma la un titlu sec)diploma de precizie in executie,diploma de multicompetente,diploma cea mai buna si diploma de pamantean cu adevarat de onoare!
    sufletul si vocabularul meu sunt prea mici pentru a putea transmite admiratia mea pentru ce faci!
    la tabloul nr.1001 voi ajunge sigur!

    RăspundețiȘtergere
  5. Salagan, imi dau seama ca doar interesul te-a determinat sa-mi lasi un comentariu. Ce ti-ai zis: mamaaa, daca e asa vedeta, ia sa ma imprietenesc eu cu asta:p Glumesc, ti-ai dat seama, da?:)) Multumesc mult pentru urari si, of, imi pare tare rau ca nu poti sa vii la Cluj. Nu de alta, da-i puteai cunoaste pe jucatorii nostri de scrabble, in original. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Criticdegang, iti multumesc! Frumoase cuvinte, minunate cmplimente. Dar... ce ma fac eu cu atatea diplome, pentru care trebuie tot atatea rame?! M-ai lasat fara pom de craciun:p
    1001 tablouri... Asta a fost un mod elegant de a-mi spune ca nu vei veni niciodata la o expozitie de-a mea?:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna seara Misha!Eu am recunoscut intotdeauna ca nu ma pricep la pictura,dar am admirat toate tablourile tale...chiar daca uneori le-am interpretat in felul meu,si nu am fost de acord,pe alocuri cu povestea ce o ilustrai tu...vreau sa iti urez multa bafta la expozitia ta,meriti sa fii apreciata si admirata,asta pentru ca unii oameni,ca tine sunt speciali prin insasi caracterul lor;si pentru asta,dau frumusetea si celorlalti din jur,nu se bucura singuri de ea;iti doresc sa nu te opresti din pictat,de fapt te rog sa nu o faci....e mult prea frumos ceea ce iese din mainile si imaginatia ta!numai bine si inca o data succes la Cluj!

    RăspundețiȘtergere
  8. Nicol!!! Ti-am simtit lipsa. Ma bucur sa vad ca nu m-ai parasit:) Multumesc mult pentru aprecieri si pentru urari. Si, Doamne, cata nevoie am de incurajari... Te pup }{

    RăspundețiȘtergere
  9. :)Deloc,astept sa se adune si sa vad cat iti vei schimba sau nu stilul in acest timp.Mai ai doar vreo 900 si ceva:)

    RăspundețiȘtergere
  10. Stil? A rostit cineva cuvantul stil aici? Deci am si eu un stil?:)))

    RăspundețiȘtergere
  11. Cat costa tablourile din expozitie?

    Ronaldvexa

    RăspundețiȘtergere
  12. La unele, este trecut pretul. Sper, cat de curand, sa le pot "pretui" pe toate. Daca, pana reusesc sa le pun in ordine, te intereseaza vreunul anume, intreaba si ti se va raspunde:)

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu pot decat sa te felicit pt ceea ce faci; cu siguranta ca toti colegii de scrabble iti sunt recunoscatori si apreciaza munca si sensibilitatea exprimata in picturi... Cat despre mine,pt ca am avut onoarea sa te cunosc personal-dar chiar si daca nu -ce sa spun decat ca mi-au dat lacrimile cand am citit randurile tale de multumire, dar mai ales pt faptul ca nu am putut sa fiu prezenta acolo, in acel moment extrem de important pt tine. Dar, cu siguranta , cu gandul ti-am fost alaturi si... ce sa fac daca toti prietenii mei al caror nr de telefon il posed au tinut telefoanele inchise si n-am avut cum sa-ti transmit personal gandurile mele? :) Iti doresc sa ramai la fel de frumoasa in suflet ca si creatiile tale! Daca nu avem in noi ceea ce este deasupra noastra, vom ajunge in curand sa cedam la ceea ce este imprejurul nostru.:) keep walking!

    RăspundețiȘtergere
  14. Draga Theiana, ti-am raspuns ieri si acuma vad cu surprindere ca nu apare nimic:( Da, am simtit ca cei care ati lipsit, mi-ati fost alaturi cu gandul si cu sufletul. Sper ca, la viitoarea expozitie, sa impart bucuria si cu tine. Cu drag, te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere