duminică, 19 decembrie 2010

Aceeaşi Mărie, mai înfrunzită…


Nu întotdeauna, viziunea artistului – aia eram eu -, corespunde cu cea a profesorului. Mi-am prezentat tema cu dealul, dar mi s-a spus că „nope, nu-i ok, întrucât casa bate dealul”. Şi, pentru că următoarea temă, la pictură, este cu clădiri, l-am întrebat pe prof dacă pot lăsa lucrarea pentru tema următoare. Mi-a spus că „nope, dealul bate casele”. I-am spus că, ok, voi face altă pictură. Mi-a spus, din nou, că „nope, găsiţi o soluţie la aceasta”. No, ce-a ieşit, vedeţi şi voi. Sper că, de data asta, dealul este „majoritar” că, dacă iar aud că „nope”,… De la voi nu vreau decât o confirmare a faptului că da, dealul vă sare în ochi. Atenţie, dacă vă sare prea tare, clăti ochii cu apă călduţă.
Până data viitoare, bucuraţi-vă de toamna de aici, că afară, vorba lui „Moşgerilă”, a venit iarna drăguţa.
Respecte!
P.S. Aceasta a fost „În sfârşit, o pată de culoare"...

10 comentarii:

  1. Rugina/
    Frunzisul si seara/
    Fum.

    In zari/
    Doar toamna/
    Inrosind pamantul.

    Arigato gozaimashita Mishule!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, Meikyo, si mie imi este, deja, dor de toamna:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Da,dealul sare in ochi :)ai taiat in volumul cladirilor cu copacii.
    Plina de idei,ca de obicei,felicitari !

    RăspundețiȘtergere
  4. Super frumos.... colorat in nuante sangerii de toamna. Dealul iese in evidenta clar; imi place tare cum a iesit dealul si cerul, n-au nimic fals, nimic "creat" par f naturale. Copacii astia din treimea de jos parca nu-s chiar idealul. Nush ce s-ar putea schimba la ei ca n-am de unde sti (nu-s de meserie) da intreb' asa ca profanul: N-ar fi binevenita o cromatica diferita intre frunzisul copacilor din prim plan si a celor de pe deal?
    Succes la examene si un sejur memorabil la Londra.

    Cu stima,
    Eliotys

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, Eliotys, ai dreptate. Nu esti prima care-mi spune ca pica dealul pe case:) Am si modificat intre timp, si voi posta foarte curand noua varianta. Iti multumesc, te mai astept, cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  6. ...eu nu-s decat o frunza,cazuta pe carari...
    ...si ce-ar putea sa-nsemne o frunza mai putin...
    ...cand tot pamantul este...
    ...de-atatea frunze plin!!
    SARBATORI fERICITE!!Si tot binele din lume pt tine!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, zgripti, dar fiecare frunza e importanta. Iti doresc Sarbatori frumoase si sanatate multa. Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  8. cred ca e diferenta de perspectiva personala, dar mie imi sar copacii in ochi. Adik daca m-ai pune sa numesc tabloul, i-as zice Copaci sau Padure, nu Deal. Ce-i drept casa nu mai e in prim plan. Cred ca acei copaci pe care i-ai pus in fata au facut toata schimbarea. Stii de ce mai e casa mai smechera ? Fiindca lumina ei e ceva diferit fata de restul. Cred ca modificarea o puteai face si din culoare. Daca faceai casa mai neagra, mai intunecata, aproape sa se confunde cu dealul dar sa se diferentieze prin contur, nu mai sarea in ochi cred. Stii daca faci un tablou verde si pui un punct rosu in stanga sau dreapta intr-o parte undeva ala o sa iti sara in ochi, fiindca "sparge" tabloul, culoarea. Acuma na, zic si eu, ca ageamiul, ca daca ma pui sa desenez amuzi o intreaga grupa de la gradinita. Nu ma pricep

    RăspundețiȘtergere
  9. Da ce, parca eu ma pricep??? :))) Multumesc de comentariu, bughitza, te mai astept!

    RăspundețiȘtergere