marți, 13 decembrie 2011

Al treilea, că-i mai drept


Am avut de făcut un peisaj citadin pentru examen. Ceva văzut într-o perspectivă proprie. Am pictat Turnul lui Ştefan, nu de alta, dar a fost singurul care mi-a sărit în ochi, fiind cel mai înalt din zona unde locuiesc eu. De ce trebuia să-mi sară în ochi? Pentru că-i aveam mijiţi. Aşa păţesc mereu după ce beau un păhărel. Că mă strânge lumina. Să v-o spun pe-aia dreapta, am fost sigură că-s două turnuri. Unul dintre ele stătea cât de cât drept. Celălalt, uite-aşa se clătina… Am reuşit să pictez turnul din mijloc. Înseamnă că erau trei?! Uite, de-asta mi-am propus să nu mai beau. Că a doua zi, trebuie să merg să constat dacă am doi taţi, doi căţei sau două uliţe. Bine că n-am soacră. Zău că n-aş fi verificat a doua zi dacă-s două. Mi-ar fi fost frică.
Rămâne stabilit, da? Nu mai pun alcool în gură. Valabil după Anul Nou.
Cu drag, vă îmbrăţişez, pe toţi!

(pictura în tempera cu ou, pe carton maruflat cu pânză, 35x50 cm)

9 comentarii:

  1. Intai mi-a aparut un zambet, apoi m-am uitat dupa Harry Potter...:) Multumesc pentru zambetul din miez de noapte

    RăspundețiȘtergere
  2. Spui zambet, ca sa nu zici ca te-a lovit rasul, Picule? :)) Ca, no, poate da loc la interpterari:p Te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  3. Teribil! Turnul lui Stefan se clatina? Sper ca e doar o metafora a vremurilor care ne-au lovit. Sper ca nu e si nu va fi niciodata adevarat!
    Tabloul are o forta de sugestie extraordinara, mi s-a strans inima... Chiar daca tu o dai pe gluma.

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar interesant :) Nici natura nu creeaza lucruri perfect drepte.Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu, doar in mintea mea se clatina, anonim. Daca a creat o stare pictura mea - fie ea si de strangere de inima - e bine, nu? Multzam!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc, macanta:) Sa ai sarbatori minunate!

    RăspundețiȘtergere