marți, 6 iulie 2010

Balul de sâmbătă seara




Nu, n-am fost la bal. Am fost, însă, la Galeriile Fondului Plastic, să-mi cumpăr o pânză. Cea mai ieftină,asta! Pe lung. Sau pe înalt. Pânza în sine m-a inspirat. Cum m-am uitat la ea (pânza), cum am văzut fata bătrână, stând pe-un scaun, în aşteptarea unui pretendent la carneţelul ei de dans. Bătrână, adică nemăritată. Nu-i cuminte, sau ar vrea să nu fie cuminte. Dar n-au lăsat-o babele să plece, la bal, fără guleraş alb. O cuminţenie aparentă. Ca să vă fi mai uşor, imaginaţi-vă că-i cam ca şi mine de cuminte. Concluzia, nu vă lăsaţi păcăliţi de aparenţe. În zilele noastre, e mult mai lesne. Nu mai vine cu tine nici mama, nici bunica, nici sora mai mare, grasă şi în veci măritată. Nu mai trebuie să aştepte fetele ca cineva să le invite la dans. Merg ele, duducuţele, clipesc de două ori fără drept de replică, îi suflă feciorului damful de Martini şi fumul între sprâncene, şi-l provoacă la dans. Simplu. Poate, prea simplu. Oare, totuşi, pe ici pe acolo, nu era mai bine înainte, când se pregăteau fetele pentru balul de sâmbătă seara şi, poate, exista puţin mai mult respect de sine? Dar, mai bine, hai să-i spunem democraţie şi, cu Dumnezeu, înainte.
În speranţa că băieţii buni se vor înscrie în carneţelul meu de dans la balul următor, vă doresc seri frumoase.
Respecte!

Lucrare executata in ulei, pe panza, pe sasiu de lemn, dimensiuni 40x25 cm, rama inclusa.

14 comentarii:

  1. ce faci duduie,organizezi oarece bal si pe noi nu ne inviti?

    RăspundețiȘtergere
  2. pai acuma cind ma bag si eu in seama ma ignori?

    RăspundețiȘtergere
  3. E un anonim sau sunt doi anonimi??? Anonim, anonim de tot, deci cui trimit eu invitatia la bal??? Pup oricu, oricine ai (ati) fi :)

    RăspundețiȘtergere
  4. buna misha....ia-i pus niste sarmalute fetei asteaia batrane exact ca si cum ar fi o moda de cand era ea tinerica:))eu sunt prima care iti dau carnetelul meu de bal...cu farmecul tau ,il vei umple pe al tau si restul ii treci la mine...felicitari pentru imaginatie si bafta in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga Nicol, daca mi se umple carnetul de dans, fac report pentru balul urmator, cu cei ce nu incap!! Asta este, sa nu te bazezi niciodata pe prieteni :) Multumesc pentru comentariu. Mult!

    RăspundețiȘtergere
  6. Frumos ,superb, extraordinar !!! FELICITARI Mihaela

    RăspundețiȘtergere
  7. Of, of, ce de anonimi in seara asta. Cred ca stiu de ce. Va e teama ca, daca ma laudati si stiu si cine ma lauda, o sa va trec automat in carnetul de bal :) Multumesc mult pentru aprecieri.

    RăspundețiȘtergere
  8. :((((((atunci tot ce imi ramane de facut,in cazul asta,este sa imi fac si eu o cafura ca domnita din tablou,si sa astept cumintica pe scaunel in seara balului in speranta ca voi apuca sa dansez macar un dans :(((

    RăspundețiȘtergere
  9. Vai, vai, ce de modestie. Nu ai priceput nimic. Doar gura-i de mine, Nicol, stiu sigur ca am un loc rezervat.. ala care ramane toata seara liber, ca esti tu la dans:( Pup !!

    RăspundețiȘtergere
  10. Cristi(Meikyo)7 iulie 2010 la 16:48

    In fum/
    Doar ochii tai/
    Valsul.

    Singuratate/
    In doi/
    Toamna.

    Arigato gozaimashita!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Stiam eu ca te va inspira pana la urma tabloul. Super. Multumesc, Meikyo!

    RăspundețiȘtergere
  12. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  13. Mie nu-mi exprima deloc singuratate acest tablou, imi pare mai mult a fi o frantura a unui tablou mai mare... ce rost ar mai avea mana aceea directionata spre stanga doamnei? Nu-mi pare deloc a fi un gest de frustrare...M-as lua un pic si de figura putin, fals, crispata insa poate alta data!
    3xFelicitari !!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Mikai! Ce surpriza placuta. Nu, nici n-am vorbit despre tristete sau singuratate, ci despre niste convenientze ce, uneori ne fac sa nu fim noi insine. Normal ca-i invitata la dans de cineva, de aia are mana intinsa:) Iar figura este "fals crispata", tomai pentru ca ii place, are dorinte, dar nu vrea sa se vada asta. Ca deh, nu se face... Multumesc pentru comentariu si te mai astept.

    RăspundețiȘtergere