sâmbătă, 10 iulie 2010

Ce-i frumos, şi lui Dumnezeu place!



Ha! V-am păcălit. Credeaţi că-i vorba despre tablou? Nuuu. Despre mine era vorba. Că mi-a zis mie, azi, vecinul de 80 de ani, că-s tare mândră. Şi măi ce bine mi-a picat. Acu, să se fi referit omul la faptul că nu salut? Se înşeală, normal. E dumnealui într-o ureche. Adică nu se poate baza, în acest sens, decât pe o ureche, şi aia parţial funcţională. După ce-am isprăvit tabloul, aici, de faţă, am dat fuguţa la vecina. Cea care mă încurajează şi mă laudă din tot sufletul. I-a plăcut. Era culmea să nu-i placă; de două săptămâni mă roagă să pictez flori. Mi-a zis că musai să le înrămez. Că le creşte preţul. Iarăşi ha. Îl vând cu 150. Să scot rama! Şi dacă nu-l cumpără nimeni? Da, este o soluţie…. Într-o bună zi, vând ramele. Şi m-am scos! Şi, aşa, ca o paranteză: dacă simţiţi că veţi avea nevoie, la un moment dat, de nişte rame, nu ezitaţi să apelaţi la mine. N-o să regretaţi! Deocamdată, priviţi tabloul aşa, ca şi cum ar fi al vostru – mie, tot ce fac eu, îmi place, de-aia zic – şi după ce-l înrămez, începem licitaţia. Pe ramă!
În speranţa că vă bucur – a câta oară? – cu picturile mele, să ne revedem sănătoşi.
Respecte!

11 comentarii:

  1. :)))) cat de curand o sa avem de a face cu o increzuta ,vecinii aia ai tai sunt pusi pe complimente ...hmmm...asta era treaba noastra pe aici,mai fata draga...frumoase narcise ai pictat ,sper sa le fi vizualizat bine si sa nu ma fac de comedie pe aici ....pai cum spun eu mereu,felicitari si la cat mai multe si frumoase picturi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nicol, sa stii ca ai mare dreptate.. sunt narcise. M-ai luminat. Ca eu, sincer, habar n-am ce-am pictat:)) Desi, sunt cam rotunde la petale, da no.. hai sa fie narcise, pana gasim un botanist si ne da la amandoua peste nas:p As fi zis ca-i mai degraba musetel altoit:))) Te pup. Nu, nu-s increzuta, doar mandra:p

    RăspundețiȘtergere
  3. mandra-i floarea aista :) mai vreu flori multie multie.. si maci!!! vreu maci!! da?:)

    RăspundețiȘtergere
  4. ioi... greu cu macii:) ca se scutura repede, si n-apuc sa-i pictez:p

    RăspundețiȘtergere
  5. Citindu-l pe Tolstoi,am inteles ca nu numai cuvintele exprima sufletul uman!!Ci si lumea in care el se proiecteaza in afara si il acopera ca niste valuri si cum natura si mediul social in mijlocul caruia isi duce viata,obiectele, persoanele,chiar si propria infatisare,parul care il lasa sa creasca,hainele pe care le poarta(si le poarta intr-un anumit fel)...il reprezinta,il ascund sau il exprima dupa acelasi mobil uneori misterios,alteori limpede si rational cu care rosteste cuvinte.Ma rog..m-am pierdut in cuvinte aiurea!Oricum...as fi fericita macar niste rame sa imi pot permite sa cumpar de la tine,sub semnatura ta!!...:)esti un om pretios,intr-o lume de 2 lei!!FELICITARI!

    RăspundețiȘtergere
  6. O, Doamne! E absolut minunat ce mi-ai scris. Stii, ma uit la picturile altora in fiecare zi, si, sunt foarte tentata sa cred ca am gresit punand acea "Povestioara a blogului meu". Sincer, am impresia ca sunt mult prea apreciata si incurajata, raportat la "talentul" meu. Si ca, implicit, lumea incearca sa ma faca sa ma simt bine, sa-mi aline probabil, boala. Categoric asta nu este falsa modestie ce scriu eu aici, doar ca, da, mi se pare ca nu dau pe masura aprecierilor. In fiecare zi, dupa ce admir picturi pe net, pic. Asa, pic tare-tare. De moral ziceam eu aici. Dar, cand vad ce-mi scrieti - unii dintre voi, dragii mei admiratori - imi cresc aripi si imi doresc sa pictez. Iar, si iar. Iti multumesc mult, zgripti. Da mult tare!

    RăspundețiȘtergere
  7. In vant/
    Mireasma/
    Flori de camp.

    Soare/
    Flori si pasari/
    Zorii.

    Arigato gozaimashita!!

    RăspundețiȘtergere
  8. In vant/
    Mireasma/
    Flori de camp.

    Soare/
    Flori si pasari/
    Zorii.

    Arigato gozaimashita!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Mai nou, imi dai emotii, Meikyo. Mi-e teama, la fiecare postare, ca raman fara haiku. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  10. Mmda... talent, frumusete, simplitate, poate puritate, ceva complexitate, o lingura, Mandy acolo sus, incredere, discrepanta, nimic mai mult...

    Felicitari !

    RăspundețiȘtergere
  11. Mikai, Mikai, ce sa inteleg eu de aici? Ca "mda", e oaresce talent, sau "mda", cam asta ar vrea sa fie?:)) Imi vine sa cred ca esti singurul care a vazut si lingura de lemn de acolo. Multumesc. Sper sa ne revedem!

    RăspundețiȘtergere