luni, 5 iulie 2010

Linişteeeeeee!!!



Poate pentru că, de când s-au apucat vecinii să-şi renoveze casa, s-a dus liniştea dimineţilor mele. Poate că, de când m-am apucat de pictat, am o frământare lăuntrică permanentă. Poate doar ca să văd ce iese dacă pictez şi altceva… Nu ştiu care-i exact motivul, dar am simţit nevoia să pictez o căsuţă. Mică. Liniştită. Departe de lume. Chestia cu vârsta, nu o spun… Că eu cunosc persoane care nu-s deloc liniştite. Şi, credeţi-mă, au o vârstă! Dacă aş avea ce să dau în schimb, vă spun sincer, cu mâna pe inimă, că mi-aş dori să-mi petrec dimineţile, şi serile, şi zilele toate, într-o căsuţă ca asta. Nu vreau vilă, nici piscină. Nici faianţă italienească. Nici parchet stratificat. Nici multistratificat. Îmi doresc doar linişte. Într-o căsuţă ca asta. Ei, dar om sunt şi eu. Şi, ca atare, după ce aş avea căsuţa, mi-ar mai trebui ceva. Sănătate, să mă pot bucura de ea.
Mi-a spus cineva, - sau mai mulţi – că, pentru a ţi se îndeplini o dorinţă, trebuie să vizualizezi ceea ce-ţi doreşti. Drept pentru care, am pictat căsuţa, întru vizualizare non-stop. Poate, cine ştie, se întâmplă o minune.
Cu dorinţa ca şi vouă să vi se îndeplinească dorinţele, să ne vedem sănătoşi şi la postarea viitoare.
Respecte!

Lucrare executata in ulei, pe panza, pe sasiu de lemn, dimensiuni  25x25 cm, rama inclusa.

17 comentarii:

  1. o casuta acoperita cu stuf draga mea?atat de simplu....nu esti pretentioasa deloc...frumos si impresionant tablou....more is less....cum spune englezul nostru de toate zilele ....sa iti indeplineasca doamne doamne dorinta si sa fii sanatoasa...pup cu drag

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai pe cine sa pun eu baza decat pe tine, Nicol? Multumesc!!! Doamne, doamne m-a cam parasit... da si cand oi fluiera eu in biserica.... :p Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cald tablou. Aproape ca poti numi satucul in care se afla casuta asta. Si daca te uiti mai mult la tablou, ai putea spune si cum este in ea. Eu am tras o privire. Cum sa nu fiu curioasa? Vad o cerga veche, o masa cu picioare butucanoase, cu lemnul mirosind frumos, vad si o lampa cu sticla afumata. Si uite, pe polita de langa ferestra, fotografii vechi cu un bunic si o bunica. Ai reusit Misulica sa redai toate astea. Atmosfera, miros, caldura, decor. Te sarut. Mai picteaza, ca incalzesti suflete.

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa, asa, Andrfa. Mai pune si tu paie pe foc!! Sau vrei sa mi-o doresc si mai si?:) Multumesc pentru randurile tale.. calde. Te pup, si te mai astept. Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  5. Simple,frumoase,profunde- randuri,dorinte...Sper din tot sufletul sa ai parte de aceea zi,acea dimineata,acea casuta...

    RăspundețiȘtergere
  6. mai bine ti-ai dori ca peste 2-3 ani sa poti picta o panza vizavi de casa lui picasso,dupa ce faci o baie,pe coasta spaniei.vizualizeaza malaga nonstop si anul in care vei fi acolo ,apoi sigur se va indeplini!
    bunisor tablou,clasic,romanesc,echilibrat,desi dupa geamuri sunt mai degraba poietele,ca nu au geamurile aliniate cu usa,sunt mai jos,ca la desene animate-sunt si alte tari pe lumea asta.
    altfel e bine realizat de pictor-felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  7. Cristi(Meikyo)5 iulie 2010 la 21:53

    Fumul/
    Satul copilariei/
    In vis.

    Miros de paine/
    Soarele/
    In amiezi.

    Arigato gozaimashita!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Zgripzi, sa stii ca te voi invita la mine la casuta, ca mi-ai urat de bine:) Chiar daca esti... nasoala :p Multumesc! Te mai astept.

    RăspundețiȘtergere
  9. Criticdegang,
    Stiu, se spune ca mai bine sa-ti doresti mult, ca ceva-ceva tot se va implini, decat putin si sa nu primesti nimic. Daca-i asa cum spui, ca-i poiata si nu casa, nu-i bai, ca-s constructor si o mai aranjez eu, pe ici, pe colo, prin partile esentiale. In sfarsit, o discutie pe subiect. Multumesc! Te mai astept.

    RăspundețiȘtergere
  10. Meikyo, foarte frumos! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  11. Zgriptzi, iti multumesc pentru urari. Daca se implinesc, esti invitata mea la casuta. Desi esti.. nasoala:p Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  12. citeam odata, de mult, pe peretele camerei de camin 'decorat' cu citate 'flower power':

    "Nu-mi mai doresc decît o casa
    In spatele tacut al lunii
    Sa aiba seara toti nebunii
    Pamîntului - un pat si-o masa"

    luminoasa si vie e pictura ta! (parere de neofit)

    RăspundețiȘtergere
  13. Katja, parerea voastra conteaza (neofiti sau nu), ca, pana la urma, pentru cine picteaza pictorii? Pentru critici? :) Te pup, si mai baga cate-un ochi in lumea mea. Imi face multa placere.

    RăspundețiȘtergere
  14. Idilic :) Cu atât mai atrăgător cu cât, pentru mulţi din noi nu va rămâne decât idilic. Casa este extrem de mică pentru a fi locuită de omul ,,modern,, , robul lucrurilor. Nu dimensiunile ei m-au impresionat, nici ,,alinierea ferestrelor,, :)) Mă intrigă aparenta disonanţă dintre iluzia optică creată de ierburile dimprejur(iluzie pe care o asimilez brazilor noştri) şi limpezimea din vârful copacului cel mai îndepartat. Mă intrigă cu atât mai mult cu cât portocaliul prăfos al uliţei nu repetă tablul românesc înfăţişând cernoziomul; cu cât incandescenţa lavei de la intrare sfâşie domeniul patriarhal. Cum ai pensulat roşul ăsta fără să te opăreşti, rămâne un mister :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Mai, zamolxis, da' vad ca esti critic tare:) Orice voi scrie ca raspuns la comentariile tale, sa stii ca nu-s rautacioasa, mai degraba incerc si eu, pe ici pe colo, sa mai indulcesc loviturile tale:) M-am scuzat de multe ori ca aparatul nu reda fidel pictura - care va sa zica albul nu-i atat de alb, rosul nu-i atat de rosu - iar in tabloul asta am redat un colt din muzeul satului. Asa sunt si ferestrele, asa se vede si un fel de plop in spate. Nu incerc sa ma scuz, ma bucura critica si, desi nu-mi pica tare bine, sper ca va fi constructiva. In speranta ca ai inteles ca eu sunt nu doar amator intr-ale picturii ci si foarte incepatoare, te mai astept. Sincer!

    RăspundețiȘtergere
  16. :) Mandy, spuneam ca MĂ INTRIGĂ în acel mod, adică cel plăcut. Vasăzică, părerea mea puşcă cu definiţia că muzica este ceea ce gâdilă urechea într-un mod plăcut, nu cu aceea că muzica este aceea care cântă :)) Ştiai tu deci, pe undeva, că mi-a plăcut tabloul:)

    RăspundețiȘtergere