miercuri, 16 februarie 2011

Maria-Orange

Nu, nepoata mea, Maria, nu are părul portocaliu. Am luat, din greşeală, tubul de portocaliu, în loc de maro şi, după de am dat o pensulă, am constatat că-mi place. O să mă întrebaţi, firesc, dacă n-am văzut în ce-mi bag pensula. Sincer – da să nu mai spuneţi la nimeni – nu văd prea bine. Glumeam, azi, cu îngerul meu despre asta şi i-am spus că, dacă Beethoven a putut compune surd fiind, eu de ce n-aş picta oarbă… Aviz amatorilor de portret, că va trebui să vă mângâi din 5 în 5 minute : )
Sa revenim la nepoţica mea. A fost ziua ei de naştere şi, fireşte, ca de obicei, m-am „scos” făcându-i portretul. Ştiţi de ce mi-e atât de dragă? Pentru că mă regăsesc pe mine, copil fiind. Îmi este teamă, deci, s-o şi pup, pentru că, semănându-mi atât de mult, sunt aproape sigură că se va şterge pe faţă. Eu fac gestul acesta, chiar şi acum, aproape fără să-mi dau seama : p
Ca de obicei, sunt tristă când văd diferenţa dintre tablouri şi poze, dar „mă risc” de fiecare dată, gândindu-mă că voi ştiţi că-s mult, da mult mai frumoase „real” . Dar veţi vedea că nu mint, pentru că-l voi ruga pe fratele meu să-i facă o poză adevărată şi, sunt convinsă că veţi vedea diferenţa.
Încă o dată, La mulţi ani, Maria!
Cu drag, tuşica Mihaela.

6 comentarii:

  1. Heeeei ... asta e o Mandiceasca, dupa cum arata!(nu e blonda ca Virgil despre care se zicea ca s-a colorat din vecini, auzi tu)
    Buna foaita! Citi ani are? Stie si ea asta deja, sau mai cauta ?
    La multi ani!

    Va pupa, Andrea

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, Andrea, buna foaita:)) Sunt de acord cu tine, ca si eu sunt o mandiceasca:p Te pupam si noi!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Da , e o Mandiceasca , mai bucalata decat pictorita:) dar scumpica foc . Sa-ti traiasca nepoata!

    RăspundețiȘtergere
  4. sa-ti traiasca!!! si... cu intarziere... la multi ani si tie! sa fii sanatoasa si mereu la fel de vesela! pupici. Alice

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumim pentru urari, Alice. Sa-ti traiasca si tie nepotica!! Cu mult drag, te imbratisez }{

    RăspundețiȘtergere