marți, 9 noiembrie 2010

Mărunţica

Nu, nu e din cauza aparatului foto. De data asta, aşa am pictat, în… ceaţă. Nu mă întrebaţi cum l-am lucrat, că n-am să ştiu să vă răspund. Nici să nu-mi cereţi să mai fac unul la fel, că mă veţi pune în mare încurcătură. Să nu mă întrebaţi nici dacă „mărunţica” mea este cuminte sau obrăznicuţă. Nici de ce n-am pictat o femeie perfectă, să nu mă întrebaţi. Din punctul meu de vedere, perfecţiunea e rece. Perfecţiunea ne face să nu ne simţim în elementul nostru. Perfecţiunea este acel ceva, spre care toată viaţa tindem dar, în momentul în care suntem în preajma ei, ne sperie. Până la urmă, cine a inventat ideea de estetica urâtului, a fost om cuminte. Şi de mult bun simţ. Al esteticului. Cei ce fac teoria frumosului spun, printre altele, ca aceasta derivă din simetrie. Pe de altă parte, însă, nu există om cu toate… egale. De aici, aş putea trage concluzia firească cum că, de fapt, perfecţiunea nu există. Există doar reflexia ei, şi aceea, oarecum în… ceaţă.

7 comentarii:

 1. Mama draga, perfectiunea , pentru mine , este inexistenta . Si daca ar exista ar fi enervanta:P Iar efectul asta de ceatza chiar e interesant

  RăspundețiȘtergere
 2. Buuun... esti prima care in acord cu... mine. Ne mai trebuie o persoana si-am pus-o de-un cor:)) Pup, Pic!

  RăspundețiȘtergere
 3. Măi Mishulică, obişnuiesc să spun despre mine că sunt perfectă, dar din când în când, nu îmi stă bine părul. De acum încolo, voi face această afirmaţie atunci când stiu sigur că nu mă auzi.

  Ce mai rămâne de spus?

  În oraşu-n care plouă de trei ori pe săptămână
  Orăşenii, pe trotuare,
  Merg ţinându-se de mână,
  Şi-n oraşu-n care plouă de trei ori pe săptămână,
  De sub vechile umbrele, ce suspină
  Şi se-ndoaie,
  Umede de-atâta ploaie,
  Orăşenii pe trotuare
  Par păpuşi automate, date jos din galantare...

  RăspundețiȘtergere
 4. Ma inscriu si eu in cor...la bas.:) Omagii!

  naicuL

  RăspundețiȘtergere
 5. Salagean, sigur ca exista si exceptii:p Cu asta m-ai convins - cand mai vii pe la mine, ma lasi sa te eternizez?:D

  RăspundețiȘtergere
 6. Suntem onorate sa te avem in cor, (e)naicul:)
  Cu respect!

  RăspundețiȘtergere