vineri, 12 noiembrie 2010

Gheişa

Abia acum, pictând gheişa asta, m-am luminat de ce nu mai are fluturaşul aripioare. Oricum, aripioarele import clasa I, le-a luat Madame Butterfly. Gheişele folosesc aripioarele fluturelui Pieris brassicae. Ce ziceaţi? Că japonezii nu cultivă varză? Cum le ştiţi voi pe toate… Bine, fie ca voi, că până la urmă, aici nici măcar nu-i vorba de fluturi. E vorba de iubire, si de frumos şi de dorinţă.

***

Mă uitam zilele astea la toate tablourile agăţate pe pereţii camerei mele şi mă minunam. Cu excepţia portretelor – unde nu există diferenţă semnificativă de stil – toate celelalte sunt, fiecare în parte, parcă pictate de altă mână. Să vă spun drept, tare mă chinuieşte ideea de a-mi găsi un stil. Sau stilul. Caut acel ceva după care să fiu recunoscută, fără să mi se citească semnătura. Aşa că, dacă va trebui să parcurg un drum lung până la a mă defini stilistic, vă rog să aveţi răbdare şi, de ce nu, să-mi spuneţi cam ce credeţi voi că mă „prinde”. Că mie, personal, îmi plac (aproape) toate : )
Respecte!

10 comentarii:

  1. Timpul/
    Pe aripa noptii/
    Si zorii.

    In crang/
    Fluturi/
    Si ploaia.

    Arigato gozaimashita, Mishule!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Se pare ca tot ce-i japonez iti merge la inima, Meykio:) Multumesc, frumos!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur tare-tare ca-ti place. Multumesc draga Cosmin!

    RăspundețiȘtergere
  4. Scuze, am pus Y-ul aiurea:) Reluam: Multumesc mult, MEIKYO!

    RăspundețiȘtergere
  5. Exista unii oameni care ajung in viata ta intamplator. Adica nu, nu intamplator, pentru ca orice "intamplare" are rostul ei. Oamenii acestia care intra in viata ta printr-un joc al intamplarii, al sortii, cu care constati ca ai in comun o multime de stranii coincidente, ajung sa-si impleteasca viata cu a ta, te ating cu aripa lor ca de inger si constati intr-o buna zi ca te-au innobilat cu prietenia lor. Iar tu vei incerca mereu sa te ridici la aceasta inaltime. Ca sa fii aidoma lui, Prietenului tau.
    Iar cand vine ceasul sa-i multumesti pentru frumosul cu care ti-a bucurat viata, nu-ti mai gasesti cuvintele, totul ti se pare prea banal, prea comun. Incerci sa-ti strigi in cele patru zari bucuria de a-l avea alaturi (chiar si numai sufleteste sau cu gandul). Iar cuvintele se ratacesc, duse de vant.
    Dar cu toate acestea, cei care simt ca mine, cei care se regasesc in cuvintele de mai sus, toti cei care o regasesc pe Misha in acel OM FRUMOS , sa-i multumim pentru clipele de bucurie care ni le-a adus; si sunt convinsa ca noi toti, nu vom avea nevoie de semnatura ta picturi, stilul tau e...inconfundabil-putin indraznet, putin amuzant si pliiin de viata,pentru ca, dincolo de cuvinte,incepe... simtirea...multumim MISHA!

    RăspundețiȘtergere
  6. Dtaga Theiana, ma uimesc si ma incanta deopotriva cuvintele tale si, sincer, da sincer de tot, parca nu-mi vine a crede ca imi sunt adresate. Cred sau, mai degraba sper, ca nu sunt un om rau, dar pana la... minunata, am un drum tare lung de facut. Oricum, pana la urma, importanta este parerea ta si ma simt extraordinar de bine ca exista, fie si o singura persoana care sa vorbeasca atat de frumos despre mine. Inca o data, multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nicidecum nu sunt omul care sa "perie" pe cineva, si multi dintre prietenii mei stiu asta, TE apreciez ca OM, te apreciez ca artist; si pentru faptul ca am avut sansa sa te cunosc,nu pot fi decat recunoascatoare:)Si sincer, nu cred ca sunt singura persoana care gandeste asa despre tine... Jurnalul tau a devenit momentul zilnic de relaxare si incantare pt multi dintre noi ;deci, nu pot spune -si aici intervine si doza de egoism:)- SA NE RAMAII ACEEASI! PUP!

    RăspundețiȘtergere
  8. Frumos reprezentata gheisa...ai asemanat-o cu lemnul-"are radacini in sol precum un cires",ai asemanat-o cu apa-"apa trece chiar si prin piatra"...iar atunci cand intalneste un obstacol,apa isi croieste o noua cale....

    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc mult, Error. Da, sunt descurcarete gheisele:) Se strecoara, dar motivat, ca au si cap. Ceea ce face.. diferenta! Te mai astept. Cu drag!

    RăspundețiȘtergere