vineri, 14 ianuarie 2011

Mama ei de cioară

      Mai am de făcut nişte lucrări pentru examen, iar una dintre ele este o natură statică, în pastel. Partea proastă este că acasă nu am obiecte antice, din metal sau alte cele, aşa că tare greu mi-a fost să mă hotărăsc ce natură să pregătesc.
      Am încercat un aranjament gospodăresc, adică oale, căni, ibrice, dar arăta puţin prea… Adică nu mă reprezenta. Mă întreabă îngerul meu, după o primă încercare de a le aranja: „Ce zici, dacă le-ai spăla, nu s-ar vedea mai bine reflexe, umbre, mă rog, chestii de-astea?”. I-am aruncat o privire plină de înţelesuri, dar, pentru că avea dreptate, le-am dus înapoi, cu scuzele de rigoare că le-am mutat din locul lor după vreo doi ani de zile.
      Până la urmă – că eram gata-gata să renunţ – am dat cu ochii de cioara primită la vernisaj de la dragii mei colegi de club. Cioara trebuia să fie statică, normal, dar aluneca, precum o pasere beată, cu labele-n sus. Am proptit-o de încă o cutie şi am rugat-o să-mi pozeze, că iarna-i lungă şi nu se ştie când va avea şi ea nevoie de mine…
      Până la urmă am picat la pace şi, dacă vă uitaţi mai cu atenţie, e chiar încântată că a avut onoarea să fie modelul unei artiste de talia mea (32 la pantaloni). Dar nu mai zic nimic, pentru că, cioara tot cioară, şi mă pomenesc, mâine-poimâine, că-mi cere bani pentru prestaţie. Ne-am înţeles, deci: pastelul frumos, cioara, naşpa.
Respecte!

4 comentarii:

  1. :))Haioasa cioara!Cred ca dai profu' pe spate cu natura asta statica:))pastelata in care cioara e pata de culoare:))
    Altfel,frumos fundal.

    RăspundețiȘtergere
  2. Adica cioara mea nu-i destul de natura? Nu-i destul de statica? Nu-i buna? Off, criticule ce esti tu:) Multzam, macar pentru ca-ti place fundalul:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Sie eu care ziceam ca e vreun pui de corb:))) Ca deh.... suna mai academic:))Si eu cred ca nu e prea statica pentru ca a " imprumutat" de prin jur " frichineala" :))))

    RăspundețiȘtergere
  4. Apai, draga pic, frichinita sau nu, cioara asta m-a facut sa-mi dau... mana:) Daca zici tu ca-i mai academic corb... desi, cioara ramane cioara... ca, pe carton, imi place. Dar atat:p

    RăspundețiȘtergere