vineri, 13 august 2010

Galeria jucătorilor de scrabble – Vasile Mihalache (vica)

Mai trebuie oare să fac prezentările? Dl. Mihalache este într-o permanentă mişcare. Atât de permanentă, încât, chiar şi când stă jos, senzaţia de mişcare continuă. În afară de faptul că este unul din greii jocului de scrabble, am mai observat ceva la dumnealui. Bărbaţii nu prea plâng, nu-i aşa? Că de… nu dă bine. Nu, n-a plâns dl. Mihalache! Bărbaţii, în general, nici nu prea fac gesturi care să te facă să plângi. Adică, nu prea le au ei, prin definiţie, cu fineţurile de comportament sau de limbaj. Bărbaţii, în general, sunt bărbaţi (de parcă noi, femeile, n-am şti asta şi trebuie s-o dovedească). Aşa simt ei. Aţi observat, cred, c-am folosit de fiecare dată „în general” şi „de regulă”. Asta pentru că, firesc, sunt şi excepţii. La turneul de dinainte de penultimul – aici v-am pierdut, aşa-i? -, dl. Mihalache era responsabil cu premierile. Adică: mai dădea două cupe, îşi mai lua şi el una; mai dădea trei diplome, îşi mai trăgea şi el una. După ce s-a terminat festivitatea de premiere a seniorilor, au urmat juniorii. Ce credeţi voi c-a făcut dl. Mihalache? I-a oferit, cupa câştigată de el, fetiţei lui, jucătoare de scrabble şi ea, cadou de zi de naştere a micuţei. Şi da, am simţit aşa, un fel de mişcare pe verticală a părului de pe mâini, un fel de ceva ce nu vroia să alunece pe gât în jos (aşa păţesc eu când vreau să mă dau puternică şi nu vreau să mă vadă careva plângând). Şi da, am simţit şi un soi de invidie. Dar de ce mă mir, că nici la Loto n-am câştigat niciodată.


Jos pălăria, domnule Mihalache.

Respecte!

15 comentarii:

  1. copia fidela! Jos palaria pentru amandoi, sunteti niste modele de viata:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc:) Mai mult, era de prisos!

    RăspundețiȘtergere
  3. De mult doream sa scriu ceva aici,si iata,momentul cel mai potrivit,odata cu ultimul portret din galerie...Pe Vica il iubim cu totii,probabil ca el e mai mult decat oricare dintre noi,dintre cei impotriva caruia nu poti avea antipatii,de nici un fel.
    Si probabil ca incet incet ,tot mai multi dintre noi,te iubim si pe tine Misha.
    La buna revedere,la Genius!

    RăspundețiȘtergere
  4. DA AI DREPTATE , PUTINI BARBATI SUNT ASA SENSIBILI . FRUMOS CARACTER,FRUMOASA PICTURA ! INCA ODATA FELICITARI!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc mult, magodeoz. Da, un caracter "rara avis". Sper sa ne revedem la Genius:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonima, multumesc! Imi face placere sa vad ca nu sunt doar eu de parerea asta. Te mai astept!

    RăspundețiȘtergere
  7. mihalache vasile15 august 2010 la 09:18

    multumesc misha multumesc andrei! despre plans ? as face un paraias daca as aduna lacrimile din aceasta viata! si am avut si de ce ! enorme necazuri si destule bucurii! am pierdut prin sinceritate dar am si castigat! nu stiu sa urasc ci doar am iesiri de moment ! altceva despre mine ? vezi interviul din columna! sa auzim numai de bine!

    RăspundețiȘtergere
  8. Cu tot dragul, vica! Sa ne revedem sanatosi si, in continuare, numai de bine :)

    RăspundețiȘtergere
  9. buna misha!eu cred ca portretele iti ies cel mai bine;nu il cunosc pe acest domn,dar ca si in cazul celuilalt domn ,d emai inainte,cred ca ai reusit sa redai extraordinar de bine trasaturile si mimica fetei;felicitari!din nou ai facut o treaba minunata!bafta in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  10. Mare om,mare caracter!
    Daca ,la acel turneu ar fi existat o cupa pt implicarea in organizare,de departe,dl Mihalache ar fi primit-o pe cea mai grea! ce e mai bun ,e pt GURU,nu? :))) sa nu-i spuneti,dar noi,invataceii lui asa-l numim...:) sa fiu iertata ca am divulgat:)). . Am avut ocazia sa-l cunosc mai indeaproape la ultimile doua turnee,cel de la Drobeta si Calarasi,si ,drept sa spun," am mers pe mana lui" -daca nu in ceea ce priveste rezultatele-cel putin in ale calatoriei, a fost superok! si sunt convinsa ca tinerii screbblisti pregatiti de dumnealui ii vor calca pe urme! sincer,mi se pare prea sobru in tablou:) Sa ne traiti,dl Mihalache,si sa organizati acel turneu de libere pe care ni-l tot promiteti,Misha sa ai putere si suflet sa continui ce ai inceput!

    RăspundețiȘtergere
  11. Nicol draga, iti multumesc:) Pentru toti cei ce nu cunosc personajele, ii invit pe "www.mosgerila.com" unde pot fi vazute pozele celor pictati de mine. Pup. Te mai astept!

    RăspundețiȘtergere
  12. Theiana, nu stiam ca voi ii spuneti guru. Dar nu ma mir! E prea sobru? Asa mi-a pozat dumnealui. Poate asa-l percep eu, ca pe un om serios! Multumesc mult. Mai vino pe la mine:)

    RăspundețiȘtergere
  13. Vica ar trebui clonat! :)

    RăspundețiȘtergere