luni, 20 septembrie 2010

Galeria jucătorilor de scrabble – Cristian Popescu (Ender)

A trecut ceva vreme de când n-am mai pictat un portret. Am început noua serie cu Ender, zis Baronu’. Am ezitat mult până să-l… încep. Mi-a fost teamă de ochii lui. Are o privire aşa, uşor rea, uşor (?) ironică, uşor blândă. Care va sa zică, grea. Modelul meu de azi, este, din punctul meu de vedere, întruchiparea a ceea ce înseamnă „decât iubit, mai bine respectat”. Deşi, dacă stau să mă gândesc bine, acest neiubit rezidă mai mult din faptul că puţin acceptă, cu zâmbetul pe buze, critica. Şi, la fel de puţini sunt cei care au curajul să spună lucrurilor pe nume. M-a întrebat Baronu’ de ce nu l-am pictat încă; oare nu e pictabil? Ba da, maestre, eşti deosebit de pictabil. Doar că artista are uneori temeri, cu atât mai mult când ştie cât de critic poate fi modelul. Acu, nu pot decât să aştept, ca la examen, reacţia examinatorului. Ce-i făcut, făcut rămâne! În speranţa că, în cazul meu, va aplica privirea blândă, să ne revedem sănătoşi.
Respecte!
 

14 comentarii:

  1. Tizul meu merita intr-adevar RESPECT! Cu toate ca uneori mai calca pe alaturi in ceea ce priveste diplomatia(recunosc, nici eu nu am gena asta:)).

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu cred ca eu sunt cea care trebuie sa-ti raspund, Meikyo. Si mi-ar face mare placere daca s-ar comenta tabloul, nu modelul. Multumesc, te mai astept:)

    RăspundețiȘtergere
  3. ori asa ai vrut,ori asa a fost poza,doar in culori calde.E interesant ca tabloul nu scoate doar un detaliu in evidenta ci totul.astept si a doua poza a tabloului.Cred ca si daca era pe nuante de albastru tot emana caldura.Chiar daca spui ca e o persoana critica,ai dreptate cand afirmi ca are o privire blanda.cred ca e o persoana introvertita ,usor rebela,care isi scoate coltii doar daca ceva contravine principiilor sale.Intr-o lume ideala ar parea blandetea intruchipata!:)
    voi bifa la reactii patratica interesant!

    RăspundețiȘtergere
  4. greu ti-a venit tie sa-l pictezi, usor mie sa-l comentez (tabloul). l-ai "gasit"...
    mai mult, totusi, imi place comentariul tau. sa reusesti sa-l 'tusezi' pe baron in felul acesta, da, cere ceva gena de invartitor de cuvinte.
    se aude de o expozitie cu tablourile tale la cluj... o sa reusesti! m-as alatura bucurosilor ca vad frumuseti artistice iesindu-ti de sub penel.

    iti ures succes in ceea ce ai inceput a face.

    cu stima,

    marian

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna criticdegang:) Nu, fotografia nu este asa. La fiecare portret, ceva-ceva imi sopteste ce culoare sa pun in fundal. De ce rosu-portocaliu? Poate il vad un... inflacarat?:) Iti multumesc si esti intotdeauna binevenit! Sanatate.

    RăspundețiȘtergere
  6. Marian
    Iti multumesc pentru aprecieri. Da, fac o expozitie la Cluj, unde, sigur, mi-ar face mare placere sa vina toata lumea:) Te mai astept. Cu stima!

    RăspundețiȘtergere
  7. Parca vad cum i se misca buzele si spune: " mai cititi-mi finger-ul cand votati!":)) Este ENDER 100%

    RăspundețiȘtergere
  8. Pic!! Te pup si, da, numai tu puteai asocia portretul cu ceva asa de... dragalas:)))

    RăspundețiȘtergere
  9. Ai fost mult prea blanda, Misha! ;))

    RăspundețiȘtergere
  10. Doar presupun la ce te referi cand spui c-am fost blanda. Nu, nu prea sunt genul "bland", doar ca, incerc, pe cat posibil, sa fac uz de putina mea diplomatie din dotare si sa mentin o stare placuta si amicala pe micul meu blog. Respecte!

    RăspundețiȘtergere
  11. Aici:) ce sa mai spun.. esti mult prea blanda:)vezi doar frumosul :) e bine si asa:) Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  12. Repet, nu, nu-s blanda deloc. Asa il vad eu!

    RăspundețiȘtergere
  13. Baroane, pot sa te-ating?

    RăspundețiȘtergere
  14. Baroane, nu-i raspunde, ca stii ce urmeaza:p :))

    RăspundețiȘtergere