miercuri, 22 septembrie 2010

Galeria jucătorilor de scrabble – Septimiu Crivei

Încep prin a-i spune stimatului meu coleg de scrabble, un La mulţi ani! Cu împliniri şi sănătate. Sper ca acest portret să fie un motiv în plus să-şi amintească, de această aniversare, cu drag.
Cu ceva vreme în urmă, îmi spune prietena mea, că trebuie să ne oprim să-l luăm şi pe Septimiu, că vine şi el la turneu. Îmi spune că-i profesor la universitate în Cluj, moment în care am început să caut cu privirea, printre cei ce veneau spre maşina noastră, un oarecare domn, de o oarecare vârstă. Respectabilă, fireşte. Prietena îmi spune: uite-l că vine. Mă uit, ocolesc cu privirea un tinerel care venea spre noi şi, pentru că nu mai văd pe nimeni altcineva, o întreb: copilul acesta e profesor? Mai târziu am aflat că are ceva ani peste cei pe care am presupus eu că-i are. Oricum, eu am rămas la aceeaşi părere, că un profesor de universitate trebuie să aibă undeva peste 60 de ani. Se pare, însă, că am fost eu ghinionistă în timpul facultăţii… Oricum, trebuie să vă spun un secret. De câte ori îl văd, îmi spun: a venit băiatul de porţelan. De ce-i spun aşa? Ar fi puţin prea mult de explicat, dar vă rog să mă credeţi că, dacă l-aţi cunoaşte, la fel aţi spune şi voi.
Şi, ca să închei în aceeaşi notă de calm şi mult bun simţ, pe care mi le inspiră modelul, trebuie să ştiţi că mă consider o persoană norocoasă că am avut ocazia să întâlnesc un astfel de om.
Până la viitoarea întâlnire,
Respecte!

9 comentarii:

  1. ... si nu orice fel de portelan, ci de cea mai buna calitate. Cineva aproape ii reprosa la un turneu ca are prea mult bun simt. Am subscris in gand si mi-am zis: ferice noua ca mai exista asemenea oameni. Despre tablou? - minunat realizat... iar modelului La multi ani! si la mai mare in toate cele ce si le doreste.

    o anonima...

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru aprecieri. Imi permit sa-ti multumesc si in numele modelului. Sanatate! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Intamplator,cunosc personajele din portretele tale, si sunt uimit de fiecare data, nu neaparat de precizia cu care ii pictezi, ci de faptul ca reusesti sa le scoti caracterul in evidenta. Felicitari. La mai multe!

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca vroiam fidelitate, ma faceam fotograf:) Da, asta incerc si sper ca-mi si reuseste, sa surprind ceea ce defineste persoanele pe care le pictez. Multumesc, te mai astept!

    RăspundețiȘtergere
  5. lori (o admiratoare)23 septembrie 2010 la 23:26

    De fiecare daca cand vad cate un portret facut de tine imi spun.. esti nascuta sa pictezi portrete! Repet acum cu voce tare :) da esti pentru portrete 100%. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  6. Iori, adevarul este ca imi place sa fac portrete. Sunt genul de persoana careia ii place sa stiu unde trebuie sa ajunga:)) Ori, in cazul unui peisaj, sa zicem, chiar nu conteaza cate crengi are un pom:p Multumesc, sa mai vii p la mine!

    RăspundețiȘtergere
  7. Extraordinar si aici!!!
    Am inceput cu finalul galeriei:)felicitari inca odata :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc, anonim, pentru toate comentariile:)

    RăspundețiȘtergere
  9. Stacheta scrabblistica sus...iar cea morala extraordinar de sus

    RăspundețiȘtergere